Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

10 kişi kalmış canavar

10 kişi kalmış canavar
 

www.milliyet.com.tr/galeri


Galatasaray; Bordeaux gibi güçlü bir ekibi, inancıyla devirdikten sonra Hamburg karşısına son maçından dersler alarak çıktı. İleride pozisyon ararken geride açık bırakmamak için iyi kapanıyorlar, kontra atak futbola daha yatkın olan rakibinin hızını iyi kesiyorlar. Takımdaki sakat ve eksiklere rağmen, sahadaki 11 hiçbir eksikliği aratmıyor.

Hakem Kassai; ilk andan itibaren sertliklere müsamağa gösterme ya da topu oyunda tutma çabasındaydı, ancak bu tutumu Guerrero'nun sert müdehaleleriyle son bulmak zorundaydı. Çünkü sarı kartı görene kadar her pozisyonda müdehalesi daha da sertleşiyordu.

İlk yarı boyunca rakibe daha az pozisyon veren ve Hamburg şehrini İstanbul'a çeviren Galatasaray; bulduğu golle de iyi bir avantaj yakalamış oldu. Ancak özellikle Nonda ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

İkinci yarıya aynı anlayış ve yapıyla sahaya çıkan takım, defansta yakalandığı bir karambolde kalesinde golü görmesi ve akabınde Emre'nin ceza sahasına yönelen rakibine kontrolsüz müdehalesi sonucu kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakması, oyundaki dengeleri ister istemez bozdu.

Maçın büyük bölümünü 10 kişi oynayan takım; hem mücadelesi hem de şansıyla 1-1'lik skor avantajını korumayı bildi. Ancak, takımın 10 kişi kalması Galatasaray'ın hızını kesen en büyük etken olurken, Bülent Korkmaz'ın Mehmet Güven- Lincoln değişikliği takım içi dengeleri ve saha içi görev dağılımını daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

Lincoln'ün oyundan alınması; Galatasaray'ın hem ofans hem de defans kurgusunu olumsuz etkiledi. Oyundan alınırken Lincoln'ün tepkisi de gayet doğaldı, çünkü bu değişikliğe ben de bir anlam veremedim. İleride etkisiz kalan Nonda'nın yerine Ümit'in oyuna dahil olması da takımın ofans gücünü tazeledi. Ancak bu alanda eksik olan Lincoln'dü. Kewel'dan bir stoper yaratmak yerine Kewel'ı oyundan alıp Mehmet Güven'i bu alana monte etmek daha mantıklı olurdu. Lincoln'ün yokluğunda orta alan tamamıyle Hamburg'undu. 40 dakika boyunca bize hop oturup hop kalkmak kaldı.

2 ayaklı mücadelenin ilk ayağında görüldü ki; Galatasaray Hamburg'u rahatlıkla geçer. 10 kişi kalana kadar oynadığı oyunla bunu kanıtladı. Ancak Bülent Korkmaz'ın hırsı ve başarılı olma isteğinin yanısıra zor anlarda yaşadığı kararsızlık takıma yansıyor, yanlış kararlar vermesine neden oluyor. Ama ne olursa olsun ben Bülent Korkmaz'ın başarılı olacağına inanıyorum. Yeter ki bu adama en az 2 sene sabredilsin.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..