Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe artık futbol oynuyor

Fenerbahçe artık futbol oynuyor
 

Fenerbahçe; Sivas ile yakaladığı çıkışı Kayseri Kadir Has Stadında, görkemli bir açılışa çeviriyor. Sezon başından bu yana istikrarsız sonuçlar alan, kötü futbol oynayan oyuncular artık mücadele ediyor.

Kayseri'de oynanan maçta her iki takımda iyi mücadele ediyor ve pozisyon yakalıyorlar. Ancak ileriye oynayan Kayseri, defansında verdiği açıklarla zor anlar yaşıyor.

Semih tek başına Kayseri defansını bir sağa bir sola silkeliyor, kademelerini bozuyor. Alex; virtiöz misali orta alanda bulduğu boşluklar sayesinde oyunu istediği gibi yönlendiriyor.

Eğer Deivid de biraz kendini toparlayıp bu tempoya ayak uydursa, bu akşam Süleymanou için zor geçer.

Maçın 2. yarısı ile birlikte Kayserispor'un Fenerbahçe üzerine daha ciddi geldiğini izledik. Ayrıca Kayserili oyuncular daha sert oynamaya ve neticede oyundaki tansiyon da yükselmeye başladı.

Fenerbahçe'nin oyundaki hakimiyeti, Kayseri'nin baskısına rağmen 54. dakikaya kadar devam etti. Bu dakikada Eren; ceza sahasına ortalanan topa müdehale etme isteği ve kontrolsüz bir şekilde topa taban uzattı, sağ ayağının tabanını resmen Volkan'ın bağrına sapladı. Forması dahi yırtılan Volkan, duyduğu acının da tepkisiyle ayaklarıyla Eren'i arkadan itince Bünyamin Gezer tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Ben burada Volkan'ın Eren'i tekmelediğine katılmıyorum, tabanlarıyla arkadan itti, yani bir nevi itişme oldu. Yoruma açık bir pozisyon ama bence kırmızı kart ağır bir cezaydı. Ayrıca Bünyamin Gezer'in, Kayserili oyuncuların arkadan yapılan müdehalelerine göz yumması yada sadece faul ile geçiştirmesi de oyundaki dengeleri koruyamadığının göstergesi idi.

10 kişi kalan Fenerbahçe, 2-0'ın da avantajı ile savunmada kalmayı, fırsat buldukça kontra atak geliştirmeyi tercih etti. Kayseri'nin yetersiz kalan hücum denemeleri de sonucu etkilemedi ve Fenerbahçe zirve yarışında önemli bir avantaj yakaladı.

Fenerbahçe yakaladığı bu olumlu havayı koruyabilirse, son yılların en kötü sezonunu geçirse de, şampiyonluk umudu olan en avantajlı takım olabilir. Çünkü, 2 hafta içersinde Trabzon-Galatasaray ve Sivas-Beşiktaş maçları oynanacak.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..