Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

10 Nisan Salı

10 Nisan Salı
 

IRAK’A GİRERİZ NOTASI (Akşam)

BEDELİ AĞIR OLUR (Cumhuriyet)

SUSTURMAZSANIZ BİZ GELİYORUZ (Hürriyet)

BARZANİ KRİZİ BÜYÜYOR (Milliyet)

NOTA VERİLDİ, ÖZÜR GELDİ (Sabah)

BARZANİ SÖZÜNÜN BEDELİNİ AĞIR ÖDER (Star)

HADDİNİ BİL (Türkiye)

BAĞDAT MESAJI HEDEFİNE ULAŞTI (Yeni Şafak)

Haber : Kuzey Iraklı Kürt liderin Diyarbakır’a müdahale ederiz sözleri Ankara, Washington ve Bağdat arasında olağanüstü bir hareketliliğe yol açtı. Barzani’nin Kerkük-Diyarbakır misillemesi şeklinde tehditkâr sözleri Ankara’da tepkiyle karşılanırken, bugünkü gazetelerin bir kısmı da manşetini bu konuya ayırdı.

Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül sert çıktı. Erdoğan, Riyad zirvesinde onları uyardım, medya üzerinden konuşmayalım dedim, bazı şeyleri izah ettim. Fakat görünen o ki, bu sözlerinde yine durmadılar, durmayacaklar. Onlara altından kalkamayacakları sözleri söylememelerini tavsiye ederim. Sonra bu sözlerin altında ezilirler. Yanlış adımlar içerisindeler. Hadlerini aşarlarsa bedeli ağır olur, dedi.

Gül de ABD Dışişleri bakanı Rice’ı arayarak, bu adamı susturun, dedi ve açıklamalarını tartarak yapmalılar, yoksa bir kriz patlak verebilir, mesajını iletti. Gül gazetecilere de, göreceksiniz cevabımızı, dedi. Ankara Bağdat’a ültimatom gibi nota verdi. Sınır ötesi operasyon uyarısı yapılınca Talabani Erdoğan’ı aradı ve teröre karşı birlikte savaşmaya hazırız dedi.

Yorum : İçişlerimizdeki boşluk ve dağınıklık, sanki düşmanlarımıza cesaret veriyor. İktidar-muhalefet-ordu-sivil toplum kuruluşları-YÖK arasındaki karşıt görüşler, bizi zayıf düşürmekten başka bir işe yaramıyor. Bir an evvel şu seçim karmaşasını geride bırakıp top yekün milletçe elele vererek güç birliği yapmamız lazım. Parçala, böl, yut taktiği geçerliliğini her zaman korur. Terörün son günlerde artmasını ve azmasını iç politika malzemesi olarak kullanmaya kalkışmak büyük bir yanlış olur. Lütfen biraz sağduyu…

MEMLEKET AĞLIYOR (Güneş)

EFE’YE ANLATIN (Takvim)

BÜYÜK ACI VE ÖFKE (Vatan)

Haber – Yorum : Biz var gücümüzle Çankaya hesaplarıyla meşgulken, düşman komşularımız ve terör gemi azıya aldı. Bir yandan Barzani bir yandan PKK meydanı boş buldu. Türkiye Acıya boğuldu. Üç günde 10 evladımızın şehit olması yüreklerde derin bir acı yarattı. Haklı olarak bir öfke oluştu. Teröre karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Oysa biz birbirimizle uğraşıyoruz.

VAH ÜLKEM VAH (Vakit)

Haber : Türkiye son 2 günde 10 şehit verdi. Askerlerimizi katleden teröristlerden biri dağda yakalandı. Bu teröristin Sezer tarafından affedildiği ortaya çıktı. Bugünkü MGK’da terör görüşülecek ve Sezer de bu MGK’ya başkanlık edecek.

Yorum : Sayın cumhurbaşkanımız bugüne kadar 260 mahkumu affetmiş. Elbette bunların yaşlılık, hastalık gibi haklı sebepleri vardır. Ancak özellikle terör suçlularının affı, terörden zarar görenler tarafından belki mümkün olur. Bir ailenin ciğerini yakan bir suçluyu, başkası nasıl affetsin. Ayrıca affedilmiş terör suçlularının yaptığı eylemler daha önce de tekrarlanmıştı. Bu konularda daha hassas olmakta fayda var diye düşünüyorum.

ERDOĞAN KÖŞK’TE YARGILANABİLİR Mİ? (Radikal)

Haber : Bazı hukukçular Erdoğan seçilirse, eski döneme ait suçlardan ötürü yargılanabilir derken, diğerleri görev süresinin bitmesini beklemek gerekir diyor.

Yorum : Herkesin kendine göre bir derdi var ve herkes bir hesap peşinde demek ki…

NE AKP’YE DESTEK, NE DARBECİLERE (Birgün)

Haber : Birçok sendika dernek ve siyasi parti 14 Nisan’da yapılacak mitinge kimin ne amaçla yaptığının bilinmediği gerekçesiyle destek vermeyecek.

Yorum : Demek bir mitingciler, iki mitinge karşı olanlar ve üç mitinge destek vermeyenler grubu var.

CHP’DEN KANALTURK’E 3 MİLYDN DOLAR HİBE (Bugün)

Haber : Tuncay Özkan’ın televizyonu Kanaltürk’ün hesaplarını inceleyen Maliye müfettişleri kanala para aktarıldığını tesbit etti. CHP hakkında savcılığa suç duyurusu yapıldı.

Yorum : Kanalturk ve sahibi, CHP’nin yapamadığı muhalefeti kat be kat yapıyorlar. O kadar destek olacak artık herhalde ama, yasalar ne der onu bilmem.

O BALYOZU KEŞKE VURMUSUYDIM (Milli Gazete)

Haber : ABD’nin Irak’ı işgali sırasında Saddam heykeline ilk balyozu vuran Iraklı Kazım Şerif Hasan el Suburi bugün yaptıklarından ve yaşadıklarından dolayı büyük pişmanlık duyuyor.

Yorum : Amerika memlekete demokrasi getirecek diye Saddam’dan kurtulduğuna sevinmiştir. Ne bilsin adam gelenin gideni aratacağını…

ALEMDEN ÖLÜME (Posta)

Haber : İzmir’de biri kız üç gencin otel odasında yapığı uyuşturucu alemi ölümle bitti. 19 yaşındaki Şeref Çallıer içki, uyuşturucu hap ve esrarı birlikte alınca fenalaştı. Diğer iki genç de uyuşturucunun etkisiyle kendilerinden geçtiği için Şeref’e müdahale edemedi. Sabah olduğunda iş işten geçmiş Şeref ağzından burnundan kan gelerek hayatını kaybetmişti.

Yorum : Bu habere ne yorum yapılır ki… Bu kadar mı insan gerçekleri görmekten uzak olur. Yazık çok yazık..

MİTİNG BAHANE DERTLERİ KOLTUK (Yeni Asya)

Haber : 14 Nisan mitinginin en hevesli katılımcıları olarak öne çıkan rektörler, kendi çıkarlarını gözetmekle suçlanıyor.

Yorum : Yönetimle iyi geçinmenin gereği de rektörleri etkiliyor olabilir. Karşı çıkmak her zaman tepki doğurur. Bunu göze almak da çoğu kez fayda değil zarar getirir.

YAZILI DAVETİN SUÇ OLDUĞUNU ANLAYAN ÜNİVERSTE HOCALARI EYLEME SÖZLÜ OLARAK ÇAĞIRDI (Zaman)

Haber : ADD’nin köşk mitingine katılımı artırmak için Osman Gazi Üniversitesi’nde hocaların tek tek arandığı ve cüppeleriyle birlikte eyleme çağrıldığı iddia edildi. Resmi yazı talepleri ise rektörlük tarafından vakit dar diye geri çevrildi.

Yorum : O kadar da kurallardan haberdar olsun artık rektörlerimiz. Bile bile kendilerini ateşe atacak değiller ya…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..