Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

116 bin seçim geçse bile CHP iktidar olamaz

116 bin seçim geçse bile CHP iktidar olamaz
 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Melih Gökçek, Ankara Adliyesi'nden mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra Adliye önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Gökçek, 'Ankara'da 25 belediye başkanlığının 20'sini kazanmak suretiyle zafer kazandık. Belediye Meclisi'nde yer alan 140 kişinin 99'u Ak Partili. Bu da Ankara tarihinde yeni bir rekor' dedi. Gökçek, Başbakan Erdoğan'a seslenmek istediğini belirterek, '4 ay sonra cumhurbaşkanlığını da böyle kutlayacağız inşallah' diye konuştu.” 5.4.2014 milliyet.com.tr

Ankara da son durum oy yüzdelik oranları şöyledir.

AKP       : 44,9    

CHP       : 43,8

MHP      : 7,8

Tabloda MHP’li seçmenin % 8'e yakın önemli bir kesimin CHP adayı eski MHP’li Mansur Yavaş’a oy vermediği görülmektedir.

MHP’li seçmenin sadece % 2-3 lük bir kısımı dahi CHP’ye oy vermiş olsaydı, şimdiye kadar çoktan “yeni CHP’li Mansur Yavaş” Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturmuş olurdu.

Sonucun böyle olmasının en büyük nedenlerinden birisi CHP yöneticilerinin ve onları yanlış yönlendiren seçmenlerinin “her seçimde” yapmış olduğu hatalardır.

Bırakın oy verdiler, vermediler tartışmasını. Ankara da sadece Mansur Yavaş CHP yerine MHP den aday olsaydı ve CHP seçmenin ezici çoğunluğu tarafından desteklenseydi “yeni CHP’li Mansur Yavaş bugün mazbatasını almış olacaktı.

Çünkü AKP ve MHP tabanı, "paylaştığı kültürel değerler açısından birbirine daha yakındırlar."  Bir CHP’li seçmen MHP’yi böyle bir durumda rahatlıkla destekleyebilir. Fakat MHP’li seçmenlerin önemli bir kesimi AKP’yi destekler.

Sonuç ortada. Ankara ve Türkiye genelinde aynen böyle olmuştur. AKP den kopan oyların çoğu Türkiye genelinde MHP’ye gitmiştir. MHP bu seçimin gerçek galibidir. Ankara da Mansur'lu MHP, CHP ve kendi eski partisi tarafından “Yavaş’latılmamış” olsaydı bugün çok daha belirgin bir galibiyete ulaşırdı.

İzah etmeye çalıştığım bu durumu CHP ve MHP'li yöneticilerle, kendini okumuş, seçkin, aydın ve de beyaz zanneden tüm destekçiler görmeliydi

Böyle bir öngörüde en azından “Mansur Yavaş da dönmemiş olurdu(!)”

****Bana göre CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde mağlup olmasına yol açan nedenlerden en önemlilerinden bir tanesi de, anlı şanlı gazeteciler-köşe yazarları ile (bloggerların kabahati yok!) ne dediğini bilmeyen sorumsuz sanatçılardır.

Bunlar halen halka “aptal” deyip arkasından da "sırıtarak" oy istemektedirler. Bence bunun seçimlere etkisi  "AKP'nin yapmış olduğu yolsuzluklardan çok daha baskındır."

Yaftacılara ne demeli bilmem ki. Allah akıl fikir versin.

CHP yöneticileri ve seçmenini gerçekten incelemeye değer olduğunu düşünüyorum. Bana çok garip ve ilginç geliyor.

Bunca seçim geçirdiler. “AKP nasıl oluyor da birinci parti çıkıyor” diye hiç merak etmiyorlar. Merak etseler 2014 yerel seçimlerini yine doğru olarak tahmin eden KONDA’nın seçim anketi değerlendirmesini okurlar ve gereken tedbirleri alır, ona göre konuşurlardı.

Halkı yaftalayıp ardından oy istemek aptallığını her seçimde tekrarlayanlar için söylenecek bir şey yoktur.

Hayırlısı olsun(!)

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..