Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '21

 
Kategori
Güncel
 

11.Yıla Girerken!

Milliyet Blog da 10 Yıl..

Tam 10 yıl oldu. Milliyetblogda yazı yazmaya başlayalı. Bu süre içinde tarihten şiire, öyküden futbola, siyasetten teknolojiye bilim kurguya kadar sayısız konuda yazı yazdım.Her halde bin kitap sayfasını geçmişimdir. Sanırım benden fazla böyle çeşitli konuda yazan yok.

Tabii bu arada Milliyetten veya başka bir yerden yazarlık teklifi alırım diye düşündüğüm oldu. Ancak kimsenin aklının ucundan geçmedi bu.Genede küsmeyip, üzülmeyip yazmaya devam ettim ve sanırım yazdıkların koca bir KÜLLİYAT oldu. Son birkaç yılda aynı yoğunlukla yazamadım.Bunun birçok nedeni var. Meşguliyetten tutun da artık hiç kimsenin eskisi kadar yazı mazı okumamasına kadar..Bundan sonra da yazmaya devam edip, hiç olmazsa ayda bir yazı kaleme almaya çalışacağım. Nice 10 yıllara diyelim!

***

Bankalarda Mobing..

Mobing konusunda bir araştırma yapıldı en fazla mobing yabancı sermayeli özel bankalarda yapılıyormuş.Hoş İş Bankası hariç yabancı ortaklı olmayan banka kalmadı ama adamların yaptıkları Afrika'da yaptıklarından farksız.

Belli dönemlerde performans hedefleri koyup, gerçekleştiremeyenleri azarlamaktan tutun da kapı önüne koymaya kadar birçok mobing çeşidi tatbik ediyorlar. Bu konuda çalışanların o kadar şikayeti var ki. Bu yüzden genç yaşta hayata küsüp, antidepresan kullanmak zorunda kalan yığınla genç çalışan var..Bir yandan işyerinde  mobing, bir yandan geçim derdi, bir yandan bu ağır ekonomik krizde işsiz kalma korkusu...Genç insanlara yazık ediyorlar. 

Devletin bu konuya gerekli hassasiyeti gösterip, mobingi ağır suç kapsamına alması ve bilerek bunu yapanlara bedelini ödetmesi lazım.Yoksa iyi yetişmiş binlerce gencimize yazık olacak..

***

Merih Demiral-Ozan Kabak..

Yıllardır alt yapıya gerekli önemi vermeyip, Türkiye'ye Afrikalı ve Brezilyalı 2.Sınıf topçuları dolduranların biraz yüzü kızarmıştır her halde. Türkiye'de alt yapıdan yetişen iki genç Avrupa'da ligleri sallamaya başladı. Küçük paralara sattıkları bu gençleri şimdi geri alabilmek için en az 30 milyon Euro vermeleri lazım. Ancak bu transfer işlerinde  çok kişinin nemalandığı büyük paralar döndüğünden kimsenin ne alt yapıya önem vereceği var, ne de dışarıdan 2.veya 3.sınıf adamları artık getirmeyeceği.

Böyle gelmiş böyle gider yani..

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..