Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

18 Ocak Perşembe

18 Ocak Perşembe
 

Demokrasi, halkın kendi kendini idare etmesi demektir.

Nasıl olur bu? Halk yöneticilerini kendi seçer. Der ki, Ahmet bey, Mehmet bey, Ayşe hanım, bu işi en iyi siz yaparsınız, lütfen bizim yönetimimizi üstlenir misiniz? Böyle bir demokrasiye can kurban... da nerde böylesi...

Bizim demokrasimiz, "sizi ben idare edeyim" diye kendini ortaya atan adamlarla yönetiliyor. Niye atıyorlar kendini bu insanlar ortaya? Tabii ki kendileri için, bizim için değil. Şimdiye kadar bu niyetle iktidara gelenler, yakınlarını da kayırmaktan geri durmadılar.

Böyle bir kanaata nasıl vardık? Bizzat görerek, yaşayarak... Yiyen yeğen maceralarını yaşı azıcık müsait olanlar çok iyi hatırlayacaklardır.

Bugünkü gazete manşetlerinde yer alan bir haber bana bunları hatırlattı. Eminim çok kişi de aynı duygularını bir kere daha tazelemiştir.

Hürriyet gazetesinde, "Babamın oğlu olsa affetmem" başlığıyla yer alan habere göre, Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kendi adını kullanarak dolandırıcılık yaptığını iddia ettiği teyzesinin oğlunu savcılığa şikâyet etmiş.

Böyle bir haberle karşılaşmak, vatandaşları biraz şoke etti bile denebilir. Ben kendi adıma hâlâ, acaba altından başka bir şey çıkar mı, diye endişe ediyorum. Umarım bu demokrasimiz için örnek bir adım olur.

Güneş gazetesinde "Yeğen vakası" diye sunulan haberi, Takvim gazetesi "Yiyenini affetmedi" şeklinde verdi. Posta gazetesi ise "Örnek olsun" diye duyurdu.

*****

Türkiye Ukrayna arasındaki bir işbirliği anlaşması için ülkemize gelen başbakan Yanukoviç, toplantı sonunda Erdoğanla birlikte yaptığı canlı Basın toplantısında, soruları yanıtlarken bir not aldı. Yüzü aniden değişen ve hüzünlenen konuk başbakan, duraksayınca uyarıldı ve aldığı acı haberi açıklamak zorunda kaldı.

Star gazetesinin "Canlı yayında ölüm haberi" başlığıyla verdiği habere göre Yanukoviç'in arkadaşı ve Partisinin Grup Başkanvekili Eugeniy Kouchnariov, bir av partisinde kaza kurşunuyla yaralanmış ve hayatını kaybetmişti. Konuk başbakan bu durumda ziyaretini yarıda kesip ülkesine döndü.

*****

2011 Universiade kış olimpiyatlarının Erzurum'da yapılacak olması, şehirde ve bölgede büyük sevinçle karşılandı. Türkiye Milli Olimpiyat komitesi başkanı Togay Bayatlı, bunun çok önemli olduğunu belirterek, "Erzurum beyaz altın haline geldi" dedi.

Bugün gazetesinin "Olimpiyat piyangosu" Türkiye gazetesinin "Erzurum'da bayram" başlığıyla verdiği haberi Yeni Şafak bölgede konuşulan lehçeyle "Dadaş ele bi sevindi ki" şeklinde okuyucularına duyurdu.

*****

Bugünkü gazete manşetlerinde insanların dikkatlerini çeken haberlerden biri de, ABD'nin askeri terör yuvası Mahmur kampına baskın yapar gibi bir tavır takınması, bu arada Türkmen karakolunun havaya uçurulması... Kerkük şu anda gündemi meşgul eden önemli bir konu.

Kerkük'te kanlı oyunların oynandığı şu günlerde Türkiye diplomatik bir sınavdan geçiyor. İktidarı, muhalefeti, Basın'ı, ordusu, sivil kuruluşları ve halkıyla ülke bir bütün olup güçbirliği oluşturmalı.

Çılgın Türkler kitabının yazarı Turgut Özakman, verdiği bir konferansta içinde bulunduğumuz kritik noktaya dikkat çekerek gençlere önemli tavsiyelerde bulundu ve şu uyarıyı yaptı: "Birliğimiz bozulursa ıraka döneriz"

*****

Altı liralık alacağı için Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları mahkemesine şikâyet ederek ceza almasını sağlayan avukatın ortaya koyduğu sonucu da bugünkü gazeteleri okuyanlar kendi aralarında epeyce tartışmışlardır.

Tam, pire için yorgan yakmak atasözümüze uygun bir örnek olan olayı Radikal gazetesi "Türk usulü bir hesap" başlığıyla verdi.

*****

Dün, sperm bankasından satın aldığı spermle hamile kalarak, kendisinden söz ettirmeyi başaran mankenimiz, Posta gazetesinde çıkan bir haberle "İkinci bebeği de böyle yapacağım" diyerek gündemdeki saltanatını bir gün daha sürdürmeyi başardı.

*****

Norveçli emeklilerin yaşaması için Çeşme'ye bir yılda 20.000 konutluk özel bir şehir inşa edilecek. Cumhuriyet gazetesinde "Türkiye'de Norveç kenti" başlığıyla duyurulan haber, Yeni Şafak'ta "Norveçcity" şeklinde sunuldu.

Projenin beklenen verimi sağlaması halinde, Türkler'in de yerleşebileceği bu özel şehirlerden önümüzdeki dönemde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da da yapılması planlanıyor.

*****

Vatan gazetesinin manşetinde de halkın ağzında sakız olacak bir haber vardı. "AKPli vekilin boşanma oyunu" başlıklı habere göre bir milletvekili, eski eşini, hayatım tehlikede, rakiplerim sıkıştırıyor, boşanalım, sonra tekrar evleniriz diyerek kandırmış. Boşandıktan 17 gün sonra evlenerek eşini şaşkınlığa düşüren vekil için, demek ki halkın her kesiminin mecliste temsilcisi var, demekten başka aklıma bir şey gelmiyor.

*****

Bugünkü turumuzu Radikal gazetesinin manşetiyle noktalamak istiyorum.

Kerkük'teki demografik yapının değiştirildiğini öne sürerek, yapılması düşünülen referandumun geri bırakılmasını isteyen Türkiye'nin sözünün ABD tarafından dinlenmediğine, tam tersine, ilgililerin planın aynen uygulanacağını bildirdiklerine dikkat çeken gazete, "Amerika Erdoğanı duymazdan geldi" şeklinde manşet atmış...

Sadece Amerika mı, içeride biz de çok zaman aynı şeyi yapmıyor muyuz? O zaman şikâyete hakkımız yok ki...

Yarın buluşmak umuduyla...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..