Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

19. Suçıktı Şiir Akşamları

19. Suçıktı Şiir Akşamları
 

Suçıktı Şiir Akşamlarına katılanlar toplu halde...


Anadolu'muzun değişik kentlerinde il ve içelerinde her yıl çeşitli şiir etkinlikleri, şiir şölenleri yapılıyor. Örneğin Elazığ’da bu yıl Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nın 20. si yapıldı.. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir, Kahramanmaraş, Konya, Aydın, Isparta Antalya, Balıkesir, Muğla, Bodrum, Fethiye, Aydın / Didim, Nazilli,  Söke, Kuşadası, Sivas, Gaziantep Tokat, Niksar, Kütahya, Simav, Afyon ve Denizli gibi il ve ilçelerde sanatımız, kütürümüz adına bunlar insanı elbette  sevindiriyor.
 
Sanat  ve edebiyat buluşmasında şairlerimiz ve yazarlarımız bir araya gelip, kültür alışverişini yapıyorlar. Bu işi destekleyen İl Valileri, İlçe kaymakamları ve belediye başkanları vardır. Bazı kurum ve kuruluşların yardımlarını da unutmamak lazımdır. Ticaret odası veTicaret Borsası gibi..  Sanatımız ve kültürümüz adına elbette bu çabalar alkışlanmalıdır.
 
Bu yıl Balıkesir’in Dursunbey’de Suçıktı Şiir Akşamlarının 19. kez Dursunbey'de  Anadolu şairlerini bir araya getirmek elbette kolay değildir. Ama bunu Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz Bey, bunu başarışla gerçekleştiriyor. Her yıl değişik il ve ilçeerden bu etkinliye davet edilen şairlerimiz buraya geliyorlar. Sanatımız, edebiyatımız bağlamından Dursunbey’den Anadolu’ya körprü kuruyorlar. 
Bu yıl ki Suçıktı Şiir akşamları eleştiriye bir bakış ortamında gerçeleştiğini öğreniyoruz.
 
Gerçek bu etkinliğe gitmek daha bana kısmet olmadı. Ancak oluşumları ve etkinlikle haberleri basında izlediklerimi ve duyduklarımı yazıyorum. Ancak Dursubey belediye başkanını yakından tanıyorum. Sanatımıza, kültürnümüze ve şiirimize gönül veren bir belediye başkanı.  Geçen yıl Ürgüp Kapadokya’da yapılan 6.Uluslar arasın Kapadokya Şairler buluşmasında onu tanıma fırsatını bulmuştum.
 
Sanatımıza, edebiyatımıza sevdalı, âşık bir öğretmendir Dursunbey Belediye başkanı. Mehmet Ruhi Yılmaz. Bu yıl ki şiir akşamına  davet edilenler: İhsan Deniz, Osman Özbahçe, Zeynep Arkan, Vural Kaya, Fatma Çolak, Mustafa Akar, Emel Özkan, Ercan Yılmaz, Mustafa Köneçoğlu, Ali Emre, Şakir Kurtulmuş, Said Yavuz, Hüseyin Karaca konuk olarak katıldıklarını öğreniyoruz. Bunlar değişik imzalar....
 
Balıkesir’in Dursunbey ilçesi her yaz Suçıktı Şiir Akşamları’na evsahipliği yapıyor. Başlangıcından bu yana alışıldık şiir şölenleri ve şiir buluşmalarından farklı bir yapısı olan Suçıktı Şiir Akşamları’nda bu yıl sadece şiirler okunmadı, şiir ortamına dair sorular da tartışmaya açıldı. Sanatımıza veşiirimize  paneller hazırlandı...
 
“ Sayıları her geçen yıl artan şiir etkinlikleri ve şiir akşamlarına dair kulaktan kulağa yayılan eleştiriler Suçıktı Şiir Akşamları’nda enine boyuna tartışıldı. Ali Sali’nin yönettiği “ Şair Gözüyle Şiir Akşamlarına Eleştirel Bir Bakış: Artıları ve Eksileriyle Şiir Etkinlikleri” konulu atölye çalışmasında Şaban Abak, Ercan Yılmaz ve Furkan Çalışkan şiir etkinliklerinin tarihsel kökleri ve günümüze yansımaları, sonraki yıllarda yapılabilecekler üzerine fikir yürüttüler.
 
Şiir etkinliklerinin daha çok şairleri buluşturan, kaynaştıran bir tanışma fırsatı ürettiğine dikkat çekilen toplantıda, bu sayede, özellikle yaşayan edebiyatla temas fırsatlarına zemin hazırladığı kaydedildi.
 
19. Suçıktı Şiir Akşamları’da bu yıl iki farklı uygulama dikkat çekti. Dursunbey’de öğrenciler arasında yapılan şiir yazma yarışmasında ilk üçe girenler, şairler gecesinde şiirlerini okudular. Ayrıca bu yıl ilk kez açık oturum, panel ve atölye konuşmacıları ile dinleti programında farklı konuklar ağırlandı. .
 
Şiir yolunda yapılan paneller veokturumlar şiir coğrafyasının genuişliği üzerinde durdular. Şiirimizin nolduğu dünden yarına getirdiği  tartışıldı. Okullar arasındra yapılan şiir yarışması bir hayli destekgördü. Okunan şiirler şairerimniz tarafından yorumlandı.
Sözün özü  Balıkesir Dursunbeyde Türk şiiri yaşıyor. Yaşatanlara selam ve sevgiler gönderiyorum.
 
Ve de Belediye Başkanı Sayın  Mehmet Ruhi Yılmaz Bey'i bu çalışmalarından dolayı da tebrik ediyorum. Daha nice  şiir dolu  yıllara diyorum. Tüm emeği geçenlere selam ve saygılarımı sunuyorum.
 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..