Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

2009 Belediye Seçimleri

2009 Belediye Seçimleri
 

Yaklaşık 5 ay sonra Türkiye, Belediye seçimlerini yaşayacak. Hükümet için bir sınav havası yaşanacak mı? Bence bu sorunun cevabı evet.

Ancak mart seçimleri, hükümet kadar CHP için de bir sınav niteliğinde geçecek. AKP nin oylarında bir düşmeden bahsediliyor. Daha doğrusu "Kararsız" oylardaki artış dikkat çekici. Bu da önümüzdeki 5 ayın kimin daha akılcı geçireceğine bağlı olduğunu gösteriyor. AKP son aylarda puan kaybettiği doğru. Hükümet partisinin yıpranması doğal. CHP ise Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde biraz oy artırdığını görüyoruz, ama yeterli değil. Ana muhalefet partisinin daha çok oy artırması gerekliydi.

Gelelim belediye seçimlerine. AKP nin başarılı olacağını düşünüyorum. Genele bakarsak bu tablo bizi şaşırtmamalı. Bu başarı ancak muhalefet partilerinin ortak çalışmaları ile gölgelenebilir. Örneğin, İstanbul ve Ankara Belediye başkanlıklarında kesinlikle AKP nin önüne tek adayla çıkılmalı. İzmir ve diğer büyük belediyeler için de aynı saptamayı yapabiliriz. Aksi takdirde ne CHP nin, ne MHP nin şansı olamaz. Ankara için adı geçen Murat Karayalçın doğru bir tesbit. İstanbul adayı belli değil. Bence zor bir karar, Kadir Topbaş'ın ötesinde AKP nin önüne geçecek bir isim gerekli ve çoğunluğun desteği alınmalı. Benim aklıma bir iki isim geliyor, açıklamayı sonraya bırakmak istiyorum. Eskişehir'in başarılı başkanı Yılmaz Büyükerşen tek aday olarak şehrine yine hizmet etmeli ( Eskişehir'e yaptıklarını saygı ile izliyoruz). Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adaylığı doğru olmaz diye düşünüyorum.

Sayın blog okurları, güç hükümetin elinde. Seçimlere kadar gücünü sonuna kadar kullanamalarına şaşırmayalım. Bu her dönemde böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. Önemli olan alternatif olabilmek, seçmenlerin o partiye değilde öbür partiye oy verebilmesi için sebeb yaratabilmekdir. Bu işi son yıllarda AKP iyi uygulamıştır ki, bu noktaya gelebilmiştir.

Amerika Birleşik Devletlerinde Obama da, alternatif olma olgusunu iyi işlemiş, başarıyı yakalamış, ülkesinin ilk siyahi lideri olmuştur. Ne olursa olsun kendisini kutlarız, çünkü başarısı küçümsenmiyecek bir başarıdır. Önce H.Clinton'ı, sonra Bush'un adayını devirmesini bilmiştir. Türkiye için pek bir şey değişmeyecek, ama dünya için hayırlı olur inşallah.

Sevgilerle....
 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..