Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '20

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

2020'Yİ UĞURLARKEN...

Hepimiz yeni bir yıla başlarken umutla başlarız. Kimimiz yeni bir iş, kimimiz yeni bir eş, kimimiz daha iyi bir hayat, daha çok para, sağlık, mutluluk vb. isteriz yeni yıldan. 2020'ye de böyle başladık hiç şüphesiz.

Çoğumuz ya işimiz gereği zorunlu olarak ya da geleceğe dair umutla bakabilmek adına uzun vadeli planlar yaparız. Aslında gerçeği söylemek gerekirse hiçbirimiz bir dakika sonra bile neler olacağını, başımıza neler geleceğini bilemeyiz. Bu durum biraz ürkütücü de olsa gerçeklerin gerçekten ürkütmek ve acıtmak gibi bir yapısı varder genellikle. Bu yüzden çoüğumuz hayat boyu gerçeklerden kaçarız hep. Meşhur film repliğinde olduğu gibi "Bizler gerçeği öğrenmek değil kandırılmak isteriz". Acı ama gerçek böyle...

Kendimizi hayatın hayatın hemen her alanında kandırmayı severiz. Burada örnekler vererek kafanızı karıştırmak istemem pek. Belki biraz derin düşündüğündüğünüzde kendi kendinize söylediğiniz yalanları bulabilirsiniz. 

Demem o ki 2021'in elbette mutluluk, sevinç, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Bunu sizler de diliyorsunuz biliyorum. Ama gerçek şu ki insan olarak şapkamızı önümüze koymanın zamanı geldi de geçiyor gibi...

Hepimiz dünyayı değiştiren kahamanlara özeniriz. Hayallerimizde kahramanı oynarız hep. Ama unuttuğumuz bir şey var. En temel şey... Dünyayı değiştirmek için öncelikle kendimizden başlamak zorundayız.

Önümüzdeki bir kaç günlük tatil bizler için bir mağara olsun. Mağaramıza çekilelim. Kendi içimize dönelim. Kendi eksikliklerimizi, kusurlarımızı, hatalarımızı, zayıf ya da kötü yönlerimizi tespit edelim. Evet kötü yönlerimiz... İşte size acıtan bir gerçek... Bizim de kötü yönlerimiz var. Yani bir açıdan baktığımızda bizim de filmlerde izlediğimiz kötü karakterlere benzer ve kendimize hiç konduramadığımız kötü huylarımız var.

O halde hepimiz şapkamızı önümüze koyalım. "Kendini bil" dünyanın en eski sözlerinden biridir. Biz de kendimizi bilelim. Kendi özeleştirimizi yaparak 2021'e yenilenerek ve daha iyi biri olarak girelim. Herkes böyle yaparsa inanın dünya değişecektir. 

 

 
Toplam blog
: 6
: 63
Kayıt tarihi
: 14.10.18
 
 

Kitap, felsefe, doğa sever... ..