Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '07

 
Kategori
Kitap
 

2023 Türkiye Yol Haritası

2023 Türkiye Yol Haritası
 

"Mehmet Öğütçü"


Mehmet in bu kitabını yalnızca dünyanın nereye gittiğini merak edenler, Türkiye'nin, çocuklarının geleceğini düşünenler, daha iyi bir ülkede yaşamayı özlemleyenler okusun.

Mehmet titizlikle seçtiği önemli temel bilgileri, farklı fikirleri ve ileriye dönük bakış açılarını yaratıcı ve okuyucu dostu bir üslupta harmanlarken, bizleri etkileyici, göz açıcı bir ufuk turuna çıkartıyor.

Siyaseti, ekonomiyi, sosyolojiyi, gelecek bilimini ve diğer disiplinleri dengeli ölçüde içeriyor.

Bu kitapta, Türkiye'nin yarınını çözmek için tüm küreyi kapsayan bir ufuk turuna çıkıyoruz Mehmet'le.

Çünkü yarını görmek için önce nerede olduğumuzu, ne olduğumuzu, büyük küresel oyunda yerimizi ve en önemlisi başka ülkelerin geleceğe nasıl hazırlandığını anlamak lazım.

Gelecek temel olarak kestirilemez, bilinmezlerle doludur.

Birbirinden büyük ölçüde bağımsız hareket eden milyarlarca bireyin kararlarının bir kokteylidir.

Bu kitapta Batı'nın İslam'a bakışından, Çin ve Hindistan'ın Türkiye için nasıl fırsata dönüştürüleceğine kadar çok çarpıcı gözlemler var.

Gelecek bugünden başlayarak şekillendirilebilir, ama bunun için önce bir vizyon ve misyon sahibi olmak gerekir.

20. yüzyılın ortalarında ekonomik ve sosyal durumları bizden daha geride olan ülkeler bugün dünya liginde ön sıralarında oynuyorlar.

Kendimize ivedilikle şu soruları sormamız gerekiyor: Bir zamanlar bizden geride olan ülkeler bizi nasıl geçtiler? Sorunlarını hangi yöntem, kaynak ve formüllerle çözdüler?

Ve en önemlisi tarih boyunca insanlığa birçok değer katabilmiş ülkemiz toprakları değer üretmekte bu gün neden kısırlaştı?

Sanayi devriminden bu yana, modern dünyaya hediye edebildiğimiz pek az değerimiz oldu. Artık hep beraber bu makus talihin değişmesi için ne yapılması gerektiğini hem de çok derinden, inceden inceye düşünmemiz gerekiyor.

Mehmet Öğütçü bu şekilde düşünmeye en önce başlayanlarımızdan.

Kariyeri boyunca dünyayı hem gezdi hem de gördü. Ama gezerken ve görürken yaptığı en iyi işlerden birisi de dikkatlice bakmaktı.

O baktı ve gördü. Her ülkenin gelişme çizgisinin ve o ülkenin modern dünyaya eklemlenmesinin seyrini takip etti. İspanya'dan Güney Kore’ye, Hindistan’dan Brezilya’ya kadar gözlemledi ve analiz etti.

http://www.etkilesimyayinlari.com/kitap.php?isbn=9789752693340


 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..