Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

25 Kasım

Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 25 Kasım

Bizim ve dünya ülkelerinin en önemli kanayan yaralarından biri, kadına şiddet. Her türlü çanlıya şiddete karşıyız ama kadına uygulanan şiddete DAHA bir karşıyız. Şiddet beraberinde taciz, istismar ve baskıyıda doğuran bir toplumsal gerçek.

Anadolunun en ücra köşesindeki bir kadının maruz kaldığı şiddet, büyük metropol kadınlarının uğradığı şiddetten ayrı düşünülemez. Yada ülkemizde şiddete uğrayan bir kadının dünyanın her hangi bir yerinde şidet gören bir kadından ayrı düşünülmesi olası değildir. Kadına şiddet yeni ortaya çıkan bir olgu değildir.

En eski zamanlardan beri süre gelen bir olgu, bir yara olarak varlığını hep sürdürmüş, çözümü için uluslararası çareler aranmaya cabalanmıştır. Bunlardan biride “Pekin” deklarasyonudur. Bu deklarasyon şiddeti şöyle tanımlar;”Kadınlara yönelik şiddet terimi, kadının fiziksel, cinsel veya psikolojik zara görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel olan, bu tip hareketlerin tehdidini, baskıyı yada özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, ister toplum önünde ister özel hayatta meydana gelmiş olsun, cinsiyete dayalı her tür şiddet anlamına gelir.” Der. Kadınların şiddet’ e maruz kalmalarının yanı sıra yaşadıkları diğer olumsuzlukları eski bloglarımızda dile getirmeye çalışmıştık. Her önemli konuda olduğu gibi bu knuda da bilincli ve birlikte hareket etme zorunluluğu öne çıkmaktadır.

Şiddetin HER türüne karşıyız, ama kadınlara şiddete daha da KARŞIYIZ.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..