Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

26 Mayıs Cumartesi

26 Mayıs Cumartesi
 

Bugünkü gazetelerde yer alan bir fotoğraf, bütün manşetlerden daha dokunaklı, daha anlamlı ve daha düşündürücü oldu. Şırnak’ta şehit olan yiğitlerimizden birinin cenaze töreninde, şehidimizin henüz yedi aylık kız Azra, babasının fotoğrafını sevmeye çalışıyordu.

Yürekleri dağlayan bu manzara, insanların gözyaşlarının sel gibi akmasına sebep olurken, devletin üst kademesinin yer aldığı cenaze töreninde, maalesef istenmeyen olaylar da yaşandı. Böyle bir ortamda partizanca bir siyasetin yeri olmaması gerektiğini düşünüyorum.

İç siyaset ayrı, dış siyaset ayrı bir hüner ister. Bu konularda üstün körü ahkâm kesmek öyle kolay değil. Bir şehit cenazesinde her şeyin birbirine karıştırılıp, toplumun bu özel halinden yararlanılmaya çalışılmasını gerçekten içime sindiremiyorum.

BABAYA SON DOKUNUŞ (Akşam). Türkiye Şırnak’ta şehit olan evlatlarını uğurlarken terörü lanetledi. İzmir’de devletin zirvesi Vedat Dayıoğlu’nun cenazesinde bir araya geldi. Büyükanıt şehit çavuşun kızı minik Azra’yı gösterip, her şeyi bu çocuk söylüyor, dedi.

ŞEHİT CENAZESİNDE BAŞBAKANA YUH (Güneş). Şırnak’ta şehit düşen uzman çavuşun İzmir’deki cenaze törenine katılan başbakan Erdoğan uzun süre yuhalandı, istifaya davet edildi.

DEVLET AYNI SAFTA (Hürriyet). PKK mayınına kurban verdiğimiz 6 şehidimizi dün uğurladık. Uzman çavuş Vedat Dayıoğlu’nun İzmir’deki cenaze namazını Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt yan yana kıldı.

BABAYA VEDA (Posta). Şırnak’ta önceki gün terör örgütü PKK’nın mayınlı kalleş saldırısında 5 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Uzman çavuş Vedat Dayıoğlu için İzmir’de tören düzenlendi. Şehidin 7 aylık kızı Azra babasının fotoğrafını okşayınca törene katılanlar gözyaşını tutamadı.

NE BEKLİYORSUNUZ? (Takvim). Şehitlerimizin cenaze törenleri mitinge dönüştü. Şehit anaları babaları şöyle haykırdı. Irak’a girip terörü bitirmek için daha ne bekliyorsunuz.

VE YUHALANDI (Tercüman). Başbakan için en zor an. Terörü ezmek yerine tırmandıra tırmandıra bu hale getiren Erdoğan’a şehit cenazesinde öfke seli… Halk istifasını istedi yuhaladı.

YÜREKLER DAĞLANDI (Türkiye). Şehit olan 6 askerin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

ANALAR ARTIK AĞLAMASIN (Vatan).

*****

Son günlerde giderek artan ve toplumu tedirgin eden terör eylemlerinin önlenebilmesi için, polisin yetkisini artırmak amacıyla çalışmalar yapılıyor. AB’ye uyum amacıyla ellerinden pek çok yetkisi alınan polisin, ABD ve benzeri ülkelerde teröre karşı alınan tedbirler örnek alınarak yeniden yapılandırılması öngörülüyor.

POLİSE VUR YETKİSİ (Güneş). AB’ye uyum adına polisin elini kolunu bağlayanların aklı başına geldi. Polise geniş yetkiler tanıyan yasa çıkartılıyor.

TERÖR YASASI (Sabah). Polis terörü önlemek amacıyla çok geniş yetkilerle donatılıyor. ABD’de 11 Eylül sonrası çıkarılan yasadakine benzer uygulamalar getiriliyor.

*****

İzmir’de her yıl yapılan tatbikatlardan farklı olarak bu yıl, teröre destek veren bir düşmana karşı yapılan operasyon senaryoları var.

EGE’DE KUZEY IRAK HAREKÂTI (Yeni Şafak). Efes 2007 tatbikatında uygulanan teröre destek veren ve etnik ayırımcılık yapan ülkeye yönelik önleyici müdahale senaryosu sınır ötesi harekât çağrışımı yaptı.

*****

Öte yandan sınır ötesi harekâtın fazlaca gündeme gelmesi, sınırda tansiyonu biraz artırdı. ABD’nin bu söylemlerden hiç hoşlanmadığı daha önce hissettirilmişti. Şimdi di Irak’taki ABD askerlerinin sınırda tedirgin bekleyişi var.

SINIRDA TANSİYON (Milliyet). Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyon yapacağı beklentisi ABD’yi kaygılandırdı. Zaho’ya gelen ABD askerleri karadan ve havadan sınır kontrolu yapıyor.

*****

İstanbul’da trafik suçlarını azaltmak amacıyla bazı kavşaklara kameralar kondu. Böylece kuralları ihlal eden sürücüler kamera aracılığıyla tesbit ediliyor. İlk belirlemelere göre sürücüler bu durumdan çok etkilendiler.

KURUN KAMERALARI KURTARIN CANLARI (Bugün). İstanbul’da 5 kavşağa kamera yerleştirildi. Trafik canavarı hız kesti. 800 kural ihlali 50’ye düştü. Karayolları da kamerayla denetlenirse nice can kurtulacak.

*****

Hükümetin cumhurbaşkanı seçememesiyle başlayan siyasi krizin çözümüne yönelik Anayasa’da bazı değişiklikler yapılmasını öngören kanun tasarısını, cumhurbaşkanı Sezer beklendiği gibi iade etti.

Akparti grubu, tasarının değiştirilmeden aynen meclisten geçirilerek cumhurbaşkanına yeniden gönderilmesine çalışıyor.

SEZER BUNU HEP YAPIYOR (Star). Başbakan Erdoğan’ın 15 gün bekletip geciktirecek diye eleştirdiği Sezer Anayasa paketini meclise iade etti.

REJİM SIKINTIYA GİRER (Vatan). Çankaya’dan beklenen veto dün geldi. Sezer cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliğini bu gerekçeyle geri çevirdi.

HALKIN SEÇMESİNİ VETO ETTİ (Zaman).

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..