Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '09

 
Kategori
Kitap
 

28.TÜYAP Kitap Fuarı Başlıyor

28.TÜYAP Kitap Fuarı Başlıyor
 

‘Kitaplar, konusu ne olursa olsun okuyanları başka dünyalara götüren ve derin düşüncelere sevk eden değerli kültür hazineleri olmaktadır.’(**)

Kitaplar, okumayı seven herkesin kimi zaman sırdaşı, kimi zaman da onları farklı dünyalara götüren, içlerinde saklı kalmış duyguları, yaşantıları keşfeden yakın dostları olmaktadır. Hiç şüphesiz ulusal ve uluslararası alanlarda düzenlenen her kitap fuarı, kitap okumayı günlük yaşamının bir parçası olarak benimseyen herkes için bir şölenden farklı olmamaktadır. Her kitap fuarı, kitapseverlerin içinde ayrı bir sevinç ve heyecan yaratmaktadır.

İstanbullu kitapseverlerin kitap şöleni 31 Ekim 2009 Cumartesi günü başlıyor. Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) ile Türkiye Yayıncılar Birliği’nin ortak sponsorluğunda bu yıl 28.si düzenlenecek olan TÜYAP Kitap Fuarı, bu yıl ilk defa uluslararası düzeyde bir kültürel etkinlik olmaya hazırlanıyor.

Bu yılki ana teması ‘Kültürlerarası Diyalogda Çeviri’ olarak belirlenen 28.TÜYAP Kitap Fuarı’nın onur yazarı, değerli şair, tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Cevat Çapan olacak.

8 Kasım 2009 Pazar akşamı sona erecek olan 28.TÜYAP Kitap Fuarı’nın ilk dört gününde Uluslararası Salon’daki etkinlikler ağırlıklı olarak gerçekleştirilecek. 550 yayınevi ve sivil toplum örgütünün katılacağı 28.TÜYAP Kitap Fuarı’na, bu yıl 27 ülkeden yayıncı, editör ve yayıncılar birliği temsilcisinin de katılımı bekleniyor. Fuarın bu yılki ziyaretçilerini, hem ulusal, hem de uluslararası alanda söyleşiler, paneller, şiir dinletileri, atölye ve çocuk aktiviteleriyle dolu 297 sürpriz etkinlik bekliyor.

Çeşitli türlerde yazdıkları kitaplarla edebiyat dünyasının isimleri arasına giren blog yazarlarımız da, 28.TÜYAP Kitap Fuarı stantlarında yerlerini alacaklar. Bir süre önce Tille’nin Gelini adlı romanı kitabevi raflarında yerini alan İzmirli blog yazarımız Rıfat Mertoğlu, doğup, büyüdüğü Fırat topraklarını Yazar Osman Şahin ve Şair Hayri K. Yetik ile birlikte düzenleyeceği ortak bir söyleşide anlatacak. Yazar Osman Şahin, öykünün geçtiği Fırat topraklarını, öğretmenlik yıllarından anılarıyla harmanlayarak anlatacak. Şair Hayri K. Yetik ise, romanın temasından yola çıkarak, ‘roman ve gerçeklik’ üzerine görüşlerini dinleyicilerle paylaşacak. Blog yazarımız Rıfat Mertoğlu, yine romanın izinden giderek çektiği fotoğraflardan hazırladığı bir slayt gösterisiyle, Fırat topraklarının egzotik havasını görsel biçimiyle dinleyicilerine sunacak. Fırat topraklarının egzotik dünyasını ve gizemini bütün yönleriyle dinleyicilere yansıtacak olan bu ortak söyleşi, 3 Kasım 2009 Salı günü TÜYAP Kitap Fuarı Marmara Salonu İlya Kitabevi standında 17.15 ile 18.15 saatleri arasında dinlenebilecek.

Yine kısa bir süre önce yazdığı Adalar ve Kıtalar isimli kitabıyla edebiyat dünyasına giriş yapan blog yazarımız Uzay Gökerman, fuarın sona ereceği 8 Kasım 2009 Pazar günü saat 16.00 ile 18.00 arasında Cinius Yayınları standında kitaplarını imzalayacak.

ARTİST 2009-19.İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan 28.TÜYAP Kitap Fuarı’na giriş, öğrenci, öğretmen ve emeklilerin haricindeki tüm ziyaretçiler için kişi başına 5 TL.

28.TÜYAP Kitap Fuarı hakkında daha ayrıntılı bilgi için: www.tuyap.com.tr.

(**): Kültürel Yaşam Alanları: Kitap Evleri, Blog No: 201918; 08.09.2009.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..