Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '08

 
Kategori
Sinema
 

39,90

39,90
 

Das Filmmagazin/ Reklâm broşürü/Neuköln /Berlin


Çok ciddiyim, bu film hayatınızı güzelleştirebilir!

En azından 100 dakika boyunca, az mı?

En ateşli aşk ne kadar sürer bilmiyorum ama bu gösteri için yüz dakika harcamaya değer!

Octave Parango(Jean Dujardin) Aşkta daldan dala konan, her türlü otu tüttüren, kendinden başka başarılı birini tanımayan Parisli bir genç adam! O bir reklâm yıldızı! Milyonlarca tüketiciye; hiç ihtiyaç duymadıkları ürünleri, zem zem suyu ile yıkanması gereken sözleriyle pazarlayan, reklâm terörünün altın kaplamalı maşası!

Sevimli ve bir o kadar da komik!

Bu sıra dışı yetenek, bir gün âşık olduğunda, yaşamı tepe taklak olur!

Kendini âşık olduğu kıza(Jocelyn Quivrin) pazarlayamaz! Tüm hünerleri onu yarı yolda bırakır! Reklâm virüsünün onda bıraktığı tahribatın ilk kez farkına varır! Cephe değiştirmekten başka çaresi kalmaz! Talih yüzüne güler!

Octave: Kapıda bekleyen intikam hislerini gerçekleştirebilmek, doymak bilmeyen sınır tanımayan reklâm vampirlerine bir darbe indirebilme fırsatı yakalamıştır artık! Oldukça saf bir müşterisi; ürettiği süt ürünlerinin reklâmını yapması için Octave'a başvurur!

Kitabı kadar radikal olmasa da, rejisör Jan Kounen tüm teknik imkânlarını kullanmasına karşın, oldukça hareketli nerdeyse (sözler, kareler) süper aktif boyutlara erişen film; kalitesinden pek fazla bir şey kaybetmemiş!

Jan Kounen: Hiç durmadan satın almak yerine; önceden düşünmenin reklâmını yaparken, reklâm devlerini kendi silahlarıyla vurmuş diyebiliriz! Normal bir birey reklâmlarda olduğu gibi konuşmaz, giyinmez yaşamaz ve yaşayamaz mesajı muhteşem bir şekilde verilmiş!

Kitabın yazarını, bir ara (silik buğulu bir şekilde) görme imkânınız da olacak. Frederich Beigbeder; çalıştığı reklâm acentesinden 39,90 adlı kitabını yazdıktan sonra kovuldu! Mesleği reklâmcılık olan Frederich, yediği ekmeğe ihanet etmişti( patronlarının gözünde). Şimdiler de yazdığı kitabın meyvelerini toplamakla meşgul ve anti reklâm kulvarında oldukça aktif!

Romanının kahramanı: Kendine olan saygısını yitirir, aşkına kavuşamaz duruma düşünce ne yaptı sanırsınız?

Sinemaya gidip görmeniz gerekecek; eğer merak ettiyseniz!

(Özgün adı 99 Francs)

39,90: Ülke Fransa- Müzik: Francois Roy ve Jean-Jacques Hertz

Senaryo: Jan Kounen, Nicolas ve Bruno

Yardımcı oyuncular: Patrick Mille, Vahina Giocante, Elisa Tovati

İzmir

20 Ağustos 2008 Çarşamba Saat 23.00

 
Toplam blog
: 584
: 853
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Dinleyenin olmadığı yerde anlatmanın önemi! Nasıl YAZAN oldum. 'Yalnız doğar, yalnız göçer' eskile..