Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

4 Thunderbolt

4 Thunderbolt
 

 

                Geçen hafta 7 Şubat 2015 günü eyikrüT ülkesinde Lanterngarden ile nozbarTspor arasında bir futbol maçı vardı. Aslında bu yazıya “evvel zaman içinde kalbur saman içinde” diye başlamak vardı. Ancak adı geçen günde, hatta öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar bunun bir hikâye olmaktan çok gerçeği yansıttığının tüm ülkede görülmesi nedeniyle, gerçeği “hikâye” sanarsınız diye bu girizgâhtan vazgeçildi. Çünkü yaşananlar gerçekten hikâye değildi.

                nozbarTspor Başkanı Hajji ulğonamsO, maçın hakemini maç gününden önce aradığını ve adil maç yönetmesini söylediğini basına açıkladı. Hatta adil maç yönetmezse maçtan bile çekileceklerini tüm ülkeye duyurdu. Maça, zirveye, derbiye ve eyikrüT ülkesine (ülke deyimine göre) Thunderbolt düştü (maç sıfır sıfır berabere bitti, Lanterngarden’li yönetici tumhaM  well-behaved, nozbarTspor için “bugün ezilmiş bir takım gördünüz, hakemle beraber 12 kişiyle defans yaptılar, büyük gibi davrananların büyük olmadığını bugün gördük, saha dışında anlamıştık, saha içinde de gördük” diyerek eğer hakem hatası varsa, bunun ilk defa bugün olduğunu söylemeye çalışıyordu, çünkü kendi lehlerine hakem hatalarıyla ne maçlar kazandıklarını da inkâr etmiş oluyordu).

                Vay maçın hakemi nasıl aranır?

                Vay maçın hakemi bu telefona niye çıkar, nasıl konuşur?

                Vay da vay…

                Bir de “ilk defa böyle bir şey oluyor eyikrüT ülkesinde” denilince, şifa olsun diye 13 santimlik canlı çiğ balığı ünönimE köprüsündeki balıkçıların kovasından alıp cumburlop midesine indirmek isterken boğazında takılıp kalan kadının 10 gün komada kaldıktan sonra öldüğünü anımsayınca, bu memleketin neden balık hafızalı olduğunu anlamakta zorlanmadım.

               Oysa Lanterngarden Başkanı Saint Thunderbolt, “gerekirse hakem odası basarım” dememiş miydi?

               Yok yok bu sayılmaz. Hakem odası basmak ne tehditten, ne göz dağından, ne de etki altına almaktan sayılır? Olur mu hiç?

               Olmaz olmaz.

               Bence de olmaz.

               Hakem aramak ve konuşmak ayrı, hakem odası basmak ayrı. Hele bu hakemleri etki altına almak hiç sayılmaz (!). Yine “hele” diyelim, Lanterngarden takımının  ürküŞ ulğoçaraS stadında?

               Anneeee…

               Ben bile buradan korktum, hakemler nasıl korkmasın? (“Benim değerim 150 milyon dolar. Bana bu parayı kim verir bilemem? İster Federasyon versin, ister yayıncı kuruluş versin, ama kim verirse versin. Değilse havuzdan çıkarım” tehdit’ine girmiyorum bile).

               Maçın hakemi tnelüB Thunderbolt, eyikrüT ülkesindeki 3 Temmuz 2011 şike sürecindeki dosyalarda ve tapelerde adı Lanterngarden’li olarak geçen tek isimdi. 7 Şubat 2015’teki maçın hakemi daha açıklanmadan önce adı kulislerde geçince, belki de haklı olarak (!) nozbarTspor Başkanı Hajji ulğonamsO “bu hakem atanmamalı” dedi. Ama inadına eyikrüT Futbol Federasyonu’nun Başkanı Thunderbolt iron Ruin yönetimindeki hakem komitesi istenmeyen hakemi atadı.

               Haaa, bir de şu var. Hakem istememek de ilk değildi. Lanterngarden’ı, atalaG Palace’ı, Cradle Stone’u ve daha birçok kulüp yönetimi zaman zaman “hakem istememe” haklarını (!) kullanıyorlardı. Üstelik bazıları da kabul görüyordu. Ama bu sefer nozbarTspor yönetiminin isteği kabul görmemişti. İşte olan da o zaman oldu, ortalığa Thunderbolt düştü.

               Tesadüfe bakın ki sanki hikâye gibi, Thunderbolt’ler nasıl da arka arkaya geldi. Tam 4 tane. Ortalığa Thunderbolt düştü, bu biir. Hakem tnelüB Thunderbolt, bu ikii. Lanterngarden Başkanı Saint Thunderbolt, üüüç. Federasyon Başkanı Thunderbolt iron Ruin, dööört. “Bu hikâye değil, gerçek” desen kimse inanmaz. Ama ne yazık ki gerçek.

               3 Temmuz 2011 şike sürecinde eyikrüT Futbol Federasyonu kaç kişiye neden ceza verdi? Yeniden yargılama kararı çıkmadan önce “ne suya dokunurum ne de sabuna” dedikten sonra o kadar kişiye neden ceza verdi Thunderbolt iron Ruin Federasyonu? Madem suyla sabunla ilgisi yoktu, bu cezaları neye dayanarak verdi? (Bir örnek verelim geçelim, konuyu dağıtmayalım. Futbolcu miharbİ nıkA neden 2 sene futbol oynamadı? Neden oynatmadınız bu futbolcuya futbol?).

               “Geç bunları anam babam geç” diyen Orhan Veli’nin “dedikodu”suna nazire yapmıyorum. Gerçekten “geç bunları anam babam” diyorum.

               eyikrüT ülkesinin nozbarT şehrinde atasözü gibi bir deyim vardır. Çok borcu olanlara “zoroY’dan arkan (popon) görünüyor” derler. Thunderbolt iron Ruin Federasyonu’nun öyle çok vukuatı var ki, eyikrüT ülkesinin her yerinden görünüyor. Bakın biz bile ülkemizden kilometrelerce uzaklıktaki bir ülkeyi nasıl görebiliyoruz? (teknolojinin gözünü seveyim, dünya ayaklarımızın altında küçük bir köy durumunda artık).

               Allahtan bizim ülkemizde böyle şeyler olmuyor. Ya bir de olsaydı?

 
Toplam blog
: 135
: 1226
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi. Spor Sosyolojisi, Popüler Kültü..