Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYPERİ NESLİHAN GÖK

http://blog.milliyet.com.tr/ayperi

20 Ocak '21

 
Kategori
Matematik
 

5 İle Gelecek Değişim

Bilim insanları, dünyanın kendi ekseninde son 50 yıldır hiç olmadığı kadar hızlı döndüğünü, bu nedenle bir günün artık 24 saatten daha kısa olduğunu açıkladı. 1 günün 1,4602 milisaniye yani yaklaşık olarak 0,5 saniye daha kısa sürmesi nedeniyle saniyelerin de değişip değişmeyeceği konusunda tartışmalar başladı.

 0,5 saniyenin aramızda lafı mı olur demeyin, eskiden… ile başlayan cümlelere bir yenisi daha eklenecek. “ Eskiden 1 gün 24 saatti çocuğum”. Düşünsenize şu an o 0,5 saniyeyi borç olarak alıyoruz bir diğer günden. Yani haftalık borcumuz 3,5 saniye, aylık yaklaşık 15 saniye. Her ay 15 saniye borçlu kaldığımız yeni güne yıllık borcumuz 3 dakika. Tabi geçen yıllarla beraber dönme hızının artma ihtimalini hesaba katmazsak yaklaşık 3 dakika. Hani günler su gibi akıp geçiyordu, koşturduğumuz halde yetişemiyorduk ya hiç bir şeye, artık geçerli bir açıklamamız var. Dünya resmen bizimle yarışıyor.  Acaba bundan çok uzak değil 5 yıl sonrası nasıl olacak?

 Mülakatların vazgeçilmez sorusudur ya hani  “ 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?” Çünkü merak ederler hırsınızı, azminizi, gelecek planlarınızı,  yani sizi… İşte dünya da izin verirse bakalım biz nerelerde olacağız? Peki siz? Siz nerede görüyorsunuz kendinizi? Aslında bunun için kâhin olmaya gerek yok. Hani derler ya “Okuduğun kitaplar, izlediğin filmler, zaman geçirdiğin insanlar, tükettiğin gıdalar, alışkanlıkların, …  seni sen yapacak”. Bu ‘en’ leri mi gözden geçirsek? Madem zaman kısalıyor, yetiştiremiyoruz, yetişemiyoruz, o zaman önceliklerimize göre mi bir sıralama yapsak?

Mesela 5 yılda bir tekrar okurum ben sevdiğim kitapları. Neden 5 yılda bir derseniz; Numerolojide (Numeroloji: Evrende hiçbir şeyin sebepsiz ortaya çıkmaması, her şeyin sayısal bir düzende yaratılması) 5 sayısı, değişim, yenilik ve keşiftir. Büyük değişikliklerin size geldiği, bu değişiklikleri kalbiniz ve aklınızla kucakladığınız sayıdır. Sayıları araştırırken fark ettim 5’in enerjisini, yani yıllardır bilmeden yaptığım bir doğruymuş ritüellerim … 5 yılda bir yeniden değil ilk kez okuyor gibi hissederim yazılanları. Çünkü yepyeni bir ben okur onları, bambaşka anlamlar yükler kelimelere, altını çizdiğim cümleler değişir, çizilenler anlamını yitirir, kalbim ve aklımla kucaklarım her birini… Peki 2021 yılının numeroloji değerinin de 5 olduğunu duymuş muydunuz? 

O zaman değişime açık, kendini keşfetmeyi seven, yeniliğe heyecan duyan, bilime âşık, sayıların gizemine inanan,  evrenin yaradılışına hayranlıkla bakan, 5’ in enerjisini şimdiden hisseden herkese selam olsun…

 

 
Toplam blog
: 14
: 193
Kayıt tarihi
: 05.01.21
 
 

1981 Salihli doğumluyum. Evli, 2 çocuk annesi bir matematik öğretmeniyim. Doğa gezilerini, 'an'ı ..