Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '17

 
Kategori
Astroloji
 

6 Kasım – 12 Kasım Haftası Gökyüzü

6 Kasım – 12 Kasım Haftası Gökyüzü
 

Merkür,Yay burcunda
Merkür, Yay burcunda aklın somut ve soyut gerçeklikleri aynı anda kavrayabilen ve geniş, çok yönlü, felsefi, filozofik şekilde işleyen zihinsel bir yapı içinde oluşunu niteleyebilir. Yay burcunun geniş persfektiden bakan bakış açısı ile Merkür, Yay burcunda iken olaylara farklı açılardan bakmak, yeni teoriler oluşturma amaçlı doğanın, evrenin düzen ve yaradılışı ile ilgilenmek söz konusu olabilecektir. Merkür’ün analitiksel, mantıksal, rasyonel zihni Yay burcu yerleşiminde somut gerçeklerin dışında bir algılama biçimi oluşturacak ve somut gerçekler dışında soyutsal olanlar ile ilgili bir zihin işleyişi halini alacaktır. Merkür, Yay burcu geçişi süresince, dini, felsefi, yargısal, inançsal bir düşünce modeli ön plana çıkacaktır. Merkür, Yay burcunun son derecesine geldiğinde retro harketine başlamak üzere durağanlaşıyor olacak. 4 Aralık günü başlayacak olan Merkür retrosu 24 Aralık günü Merkür’ün ileri hareketine dönüşü ile son bulacak. Merkür 11 Ocak günü Oğlak burcuna geçiş yapmış olacak. Böylece önümüzdeki uzunca bir süre, Merkür, Yay burcu ifadesinin oluşturduğu zihinsel, düşüncesel bir model belirginleşmekte olacak.

Venüs, Akrep Burcunda
7 Kasım Salı günü Venüs Akrep burcu ilerleyişine başlamakta. Venüs, Akrep burcunda sevgi, ilgi, mutluluk, huzur, istek anlayışını derinleştiren, tutku katan, yoğunlaştıran ifadelere büründürür. Akrep ilişkilerde aradığı derinliği ve gerçekliği bulmak adına kendini ilişki içinde olduğu kişi(ler) için adayacak, sahiplenici, koruyucu davranışlar sergileyecektir. Venüs, Akrep’in ilişkilere yansıyan bakış açısı yoğunluk, derinlik arayışı ile oluşmakla birlikte aynı zamanda ilişkiler üzerine kontrol güdüsü kıskançlık, kuşkuculuk getirebilir. Venüs Akrep Burcunda karşısındaki kişiler üzerinde kontrol yaratmak isteyen, ilişkiyi sürekli sorgulayan, aşırı sahiplenicilik içerisine giren bir ilişki tarzını ortaya çıkaracaktır. Akrep burcunun ya hep ya hiç mantığı Venüs Akrep’in ilişkilere bakış açısını da ifade eder. 1 Aralık günü Venüs, Yay burcuna geçiş yapana değin ilişkiler içerisinde tutumlarımıza, değer yargılarımıza, isteklerimize bir de bu göz ile bakabilecek olmamız kendimize ve diğer kişilere karşı oluşturacak olduğumuz davranış ve isteklerimizde çok daha objektif olmamızı sağlayacaktır.

Satürn, Uranüs üçgen açısı
11 Kasım Cumartesi günü (12:44) Satürn ile Uranüs üçgen açısı kesinleşmekte. Uranüs’ün aradığı, açığa çıkarttığı, yaratmaya yönlendirdiği; değişim, yenilik ve özgürlük olarak nitelendirebileceğimiz ifadeleri, Satürn’ün düzen, oluşum, yapı, realite oluşturma ifadeleri üzerinde uyumlu bir etki yaratarak eskiyi yeniye yönlendiren, değişime yol açan, sistem değiştiren durumlar ortaya çıkarıyor. Satürn, Uranüs arasında oluşan akıcılık geleceğe yönelen bakış açısını, geleceği oluşturma, yeni yapılanlamalar, yeni düzenler içine girme arzusu ve isteği ile kolayca disipline olma enerjilerini taşımakta. Bir yönden de değişime dirençsizlik olarakta görebileceğimiz şekilde işleyen uzun bir dönemi kapsayan enerjilerin yol açtığı engellenemez değişim getirileri de oluşturmakta. Retro (geri) hareketini sürdüren Uranüs aslında ısrarcı bir şekilde değişim gereken Satürn ifadesinde olan konulara vurgu getirmekle birlikte, oluşan açı, hayatımıza yansıyan değişim etkisinin çok daha az stres yaratıyor olmasını sağlamakla yeniliğe kolayca yönlendirebilen etkilerde açığa çıkarmakta. Satürn ve Kiron arasında henüz gerçekleşmiş ve aktifliği sürmekte olan kare açı ile birlikte okuduğumuzda, hayatımıza yansıyan değişim enerjisini güçlü, yapıcı ve dengeli bir şekilde kullanabilmek,yeni oluşumlar içerisine dengeli bir şekilde girebilmek hayatımıza başarı ve mutluluk olarak tanımlayabileceğimiz gelişmeler getirecektir.

Haftanın günlerine göre baktığımızda,
6 Kasım Pazartesi günü, İkizler burcu ilerleyişini sürdüren Ay, zihinsel fonksiyonlarımızı,iletişimsel yönümüze vurgu kazandırmakta. Duygularımıza akılcı yaklaşımlar içinde bulanacağımız İkizler yerleşimi, Merkür’ün Yay burcu ilerleyişinde oluşu ile felsefi, soyutsal boyutlar içermekte olacak. Merkür’ün Yay burcu geçişi hakkında ilk paragrafta ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Ay, Mars ile üçgen açı yaptığı Pazartesi günü, Ay’ın Neptün ile olan kare açısını dikkate almalı ve duygusal kontrolümüzü elde tutma gayretimizi yüksek tutmalıyız. Değişen duygusal kararlarımızın yol açabilecek olduğu yanıltıcı, yanlış hareket ve kararlar içine girmemeye özellikle dikkat etmek bugün için fayda getirici olur.
7 Kasım Salı günü, Ay, Satürn karşıtlığı ile başlayan Salı günü yine Ay’ın Kiron ile de oluşan kare açısı ile özellikle Pazartesi akşam saatlerinden başlayan ve Salı gününün akşamüstü saatlerine kadar varan duygusal olarak zorlayıcı, sınırlayıcı, stres yaratıcı etkiler taşımakta olacak. Güven ve değer anlayışımızı akşamüstü saatlerine doğru çok daha olumlu yönde geri kazanacak olabileceğiz.Yengeç burcuna geçiş yapan Ay, Jüpiter ile üçgen açı yapmakta. İyimserlik, hoşnutluk ve özgüven hissetmemize yardım eden duygular Salı günü özellikle öğleden sonraki saatler için çok daha güçlü etkiler taşımakta.
8 Kasım Çarşamba günü, Yengeç Burcu ilerleyişine devam eden Ay ile yoğunlaşan, hassaslaşan duygu dünyamız bugün Ay’ın Neptün ve Güneş ile yapacak olduğu üçgen açı ile çok daha fazla derinlik kazanmakta. İlgi ve şefkat duygularımız ile hareket edecek olacağımız bugün zenginleşen hayal gücümüzü yaratıcı uğraşlara yönlendirebilir sanatsal, ilhamsal uğraşlar için olumlu zamanlar yakalayabiliriz.
9 Kasım Perşembe günü, Güne Yengeç burcunda başlayan Ay, Uranüs ile kare açı yapmakta olacağı bugün özellikle akşamüstü saatlerine kadar ki süre zarfında duygusal kontrolümüzü elimizde tutabiliyor olmaya, olaylara karşı hızlı ve sabırsızca, düşünmeden tepkiler veriyor olmamaya karşı dikkatli olmak gerekmekte. Öğleden sonraki saatlerde Ay burç değiştiriyor ve Cumartesi akşam saatlerine kadar kalacak olduğu Aslan burcu ilerleyişine başlıyor. Venüs ile kare açı yapması ile birlikte kendimizi, duygularımızı çok daha dışa dönük olarak bulabileceğimiz Ay’ın Aslan burcu ilerleyişi süresince, tepkilerimiz, davranışlarımız ilgi görme, beğenilme, takdir alma ihtiyacı ile şekillenmekte olacak.
10 Kasım Cuma günü, Ay ve Güneş arasında oluşan kare açı Yeniay ile başlayan döngünün son kare açısı. İsteklerimiz konusunda ısrar etmekten uzak durabilmek, olayları duygusal reaksiyonlar vermekten uzak durarak değerlendirmek oluşabilecek çatışmacı, gerilimli durumlardan uzak kalmamızı saplayabilir.
11 Kasım Cumartesi günü, Ay, Satürn ve Uranüs arasında Ateş elementi burçlarda oluşan büyük üçgen gerçekçi duygular ile kendimize ve olaylara bakabilecek olduğumuz yeni oluşumlara, yapılanmalara girmeye cesaret, istek ve özgüven ile yaklaşabileceğimiz bir güne işaret etmekte. Değişimler, geleceğe yöneltilen planlar için oldukça uygun enerjileri barındıran Cumartesi ve Pazar günlerini bu yönde değerlendirebiliriz. Akşam saatlerinde Başak burcuna geçen Ay ile birlikte içe dönükleşen duygularımız ile birlikte hayatımıza yönelik çok daha fazla güven ve istikrar arama isteği içerisinde olacağız.
12 Kasım Pazar günü, Başak burcu ilerleyişini sürdüren Ay, Merkür ile kare açı yapmakta (12:41). Kendini yanlış ifade etmek, fazlaca alınganlık göstermek gibi iletişimsel oluşabilecek sorunlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Akşamüstü saatlerine doğru Ay’ın Neptün ile olan karşıtlığı (16:23) aktif olacağından duygusal olarak kendimizi oldukça hassas hissedecek olabiliriz. Duygusal değişimlere, gelgitlere açık olan Pazar günü yanılgılara düşmemek adına yeni ve ani kararlar vermekten uzak kalmak, yoğunlaşan duyguları yaratıcı, hayal gücü içeren, sanatsal, ilhamsal çalışmalara yönlendirmek çok daha faydalı olacaktır.

Sevgiyle kalın….
Dilâra Başar Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..