Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

8 Mart, ve ertesi gün ...

Sizce nasıl bir duygu kadın olmak?  Zaten üçyüz altmış beş gün, kadın, eştir, annedir, arkadaştır ve de yazmakla bitmeyen nelerdir?  En önemlisi de bağışlayandır. ONUN  elini sımsıkı tutarsanız, ona sonsuz güvenirseniz, hayat boyu  sigortanızı yaptırmış olursunuz...

Ben, böyle markalaşmış günleri, hayatıma sokmamaya, çalışıyorum. YAZIMI BİLE, 8 MART'IN, ERTESİ GÜNÜ, YAZMAYI TERCİH ETTİM... Bence, kadınlar günü, erkek egemen, bir dünyada, senede bir gün kutlanarak, erkeklerin kadınlara karşı davranışlarını, düzeltmelerini, telkin etmektir.

Sevgili hanımefendi, ve first ladyler, sanki 8 Mart, sizlere, bazı roller gerektiriyormuş gibi uğraşmayın. Birçok çileli, emekçi kadınları, sadece o gün yanınıza alarak, birkaç söz ve hediyeyle avutmayınız.. Bir tek gün veya bir hafta kutlanan bu etkinlikler, ekonomik bağımsızlığı yerinde olan kadınlar için bir kandırmacadır... Sevgili hanımlar, bir tek gün kuaföre koş, marka giyin, yemeğe katıl, EE NE OLDU?..

Çalışan kadın zaten günlük bakımını çalıştığı mekana göre ayarlamaktadır. Ev hanımları da artık kendine bakmaktadır. Sevgili hanımlar, kendinizi koruyun, ailenizi sevin, çalışmaktan korkmayın. HER ZAMAN ÜRETMEKTEN YANA OLUN, İŞTE O ZAMAN, yorulan bedeniniz, ertesi gün, daha dinç olarak, güne kalkacaktır.

 Bize, hem anneliği, hem de, kadınlığı öğreten sevgili annelerimiz, sizleri seviyoruz. .. Sizler, nice 8 Martları, kutlamadan geçirdiniz, hiç sıkılmadınız.... NUR  İÇİNDE  YATIN...  HAYATTA  OLANLARA  DA SAĞLIK VE UZUN ÖMÜRLER...  Sevgiyle kalın...

 
Toplam blog
: 172
: 228
Kayıt tarihi
: 24.07.11
 
 

1969 İstanbul Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü mezunuyum. 25 yıl İngilizce öğretmenliği ve bölüm..