Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '14

 
Kategori
Siyaset
 

8 seçim kaybetmiş birinin hala desteklenmesi CHP’nin bugün geldiği durumu açıklıyor

8 seçim kaybetmiş birinin hala desteklenmesi CHP’nin bugün geldiği durumu açıklıyor
 

Muharrem İnce’yi fazla tanımam, başarılı olup olamayacağını da bilmiyorum. Ama ortada görünen bir başarısızlık var; başarı isteniyorsa önce bu defterin kapatılması lazım.

“90 yıllık parti mi olurmuş, hanedan mı bu; CHP kapansın, yeni parti kurulsun” başlıklı bir yazı yazdık. Malum görüşlerimiz doğrultusunda okuyucularımız demokrat kesimden. Kendilerine ters geldiği için bu yazımı okumadılar. Yalan mı söylüyorum, 90 yıllık parti mi olurmuş, kapat yeniden aç. Hem Atatürk’ün gölgesinden de kurtulursun. Yanlış biliyorsun, sen Atatürk’ün partisiyim diye değil demokrasiyi savunduğun için oy alıyorsun.

Değişimden söz ediyorsunuz, ayağınızdaki ayakkabıyı bile değiştirmiyorsunuz; CHP tüzüğü belki de cumhuriyetten kalma. Değiştir, beğenmezsen onu da değiştir. Baykal partiyi baraj altına düşürünceye kadar 20 yıl partinin başında kaldı. 8 seçim kaybetmişsin sen ya. Bir koyunu kurda yediren çobanı ertesi gün ağası kovuyor.

Herkes Kılıçtaroğlu’na destek açıklamasında bulunuyor. Atatürk’ün kurtardığı Anadolu’da Atatürk’ün partisinin oyu yok düşünebiliyor musunuz? “Gelen adam başarılı olamaz” Dene kardeşim, olamazsa o da gider. Büyük şehirlerde ve batıda insanlar CHP’ye beğendikleri için değil, AKP gelmesin diye oy veriyorlar.

AKP ülkeye ne kadar hizmet yaparsa yapsın, isterse bizi uzaya götürsün o zihniyeti istemem. Çünkü her bakımdan gerici. Ne yaparsanız yapın bu konjonktürde bu parti oyları götürür. Çünkü Türkiye’nin gelişmişlik düzeyi %40’larda. Muhalefetin oyu da bu kadar zaten.

Yani muhalefet ne yaparsa yapsın Türkiye’nin oyunu alamaz; demokrasiye inananların oyunu almaya çalışacak. Türkiye’de demokrasiye inanmayan %40’ın üzerinde oy var. Bu oyu değil AKP, IŞİD’in lideri bile gelse aday olsa alır da CHP, MHP yine alamaz. Bu oy tapuludur. Siz kendi oyunuzu alacak onları geçip iktidar olacaksınız.

CHP’de ve MHP’de kaybetme korkusu var. Son yerel seçimde aldığınız % 45 oy size verilmiş oy değil, AKP karşıtlığı olarak gidecek yeri olmayıp sizde bloke olmuş oy. Her iki parti olarak yaptığınız tek doğru şey var: AKP’yi iktidardan indirmeye çalışmak. Bunlar Türkiye’nin yönetiminden gitmeliler.

Ama bu şekilde zor. Gerçekçi olalım MHP’nin Anadolu oyları PKK karşıtlığına dayanıyor. Çünkü MHP’nin bir vizyonu, programı yok. Barış süreci başarılı olursa MHP biter. Hem böyle konjonktürel argümanlara sarılarak siyaset yapılmaz. Şimdi CHP’li delegeler CHP kimliğinden çıkıp Türkiye delegesi gibi davranmalı ve biz demokratik güçleri nasıl bir arada tutarız demeliler. 8 tane seçim kaybetmiş biriyle bugüne kadar bu olmadığına göre bundan sonra da olmayacak demektir.

Belki Muharrem İnce seçilirse daha da kötü olabilir; ama denemek lazım. Muharrem İnce olmadı mı bir kongre Emine Ülker Tarhan. O olmadı mı Feyzioğlu. Mustafa Sarığül’ü sakın yaklaştırmayın; çünkü statükocu ve düzen adamı. Yani Tayip’ten farkı yok. Tutmadığım bir parti olduğu halde parti taraftarı gibi bu yazıyı yazdım; çünkü demokrasiye inananlar bana lazım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..