Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '09

 
Kategori
Bayramlar
 

90.yılında 19 mayıs 1919

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün arkadaşlarıyla bağımsızlığa attığı ilk adım olan 19 Mayıs 1919 Samsun’a ilk adım ve geleceğin teminatı gençlerimize armağan edilen Gençlik ve spor bayramı Ulusumuza hayırlı olsun, kutlu olsun. Bize bugünleri yaşatanları rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bayramının kutlanmasından öte artık ayrışmanın göze çarptığı günler haline gelen bu özel günler sevinçle beraber sıkıntıları da beraberinde getirmekte. Bilhassa son10 yıl göz önüne alınacak olursa gençlerin bayramda giyecekleri kıyafetler tartışılıp durmakta.Hatırlarsınız bazı illerimizde çarşaflarıyla törene katılan gruplar mevcuttu. Atatürk’ün kurduğu ve çağdaş uygarlık hedeflenerek çıkılan yolda adeta bir takoz gibi yol tıkayan görüntülere şahit olmuştuk.

Adı üzerinde Gençlik ve Spor, gençliğin temsil ettiği spor kıyafetlerle gösteri ve yürüyüşlerin düzenli olarak yapıldığı meydanlar, şehir caddeleri ve stadyumlarda yapılan programlarla kutlanan bu bayram da çığırından çıkarılmaya çalışıldı. Bazı valiler sorgulandı, savunmaları alındı temsili dendi geçildi. Oysa öyle geçiştirilecek küçük konular olmadığını arkasında dağ gibi bir karanlığın olduğunu ve ülkeyi tehdit ettiğini çoğumuz bilmekteyiz.

Bu demek değil ki Genç kızlarımız mayolarla çıksınlar bu da çağdaşlık ölçüsü olamaz tabi fakat makul ölçülerde ve günün amacına uygun spor giysiler ile gösteri mahiyetindeki folklor ekiplerinin yöresel kıyafetleri mutlaka gerekli, farklı yöre, farklı kültürlerin buluştuğu Anadolu insanımızın taşıdığı renkleri hepimiz içimize sindiririz. Ancak bunu kötüye kullanmak isteyenler, kutuplaşma yaratmak isteyenler artık gizli değil aşikar yapıyorlar, hatta bayramlarda inadına direnip tartışma yaratıyorlar.

bir şeylere alıştırılmak isteniyoruz. Hatırlarsınız Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde yer yerinden oynamıştı. Türban köşke çıkamaz diye insanlar meydanlara çıkmıştı ne oldu? Türban köşke çıktı. Sonra ne oldu? Hiçbir şey!. alıştırıldık ve konu gündemden düştü kapandı gitti unutmayalım! bu kişiler Türkiye’yi Avrupa insan hakları mahkemesine şikayet etmişti.

Demem o ki, kurbağa misali yine ısıtılmaktayız , kaynadığımı anladıktan sonra iş işten geçmiş olacak.

Yine unutmayalım ki! bugün Türkiye’nin birçok gerçek anlamda aydınları artık baskı altında tutulmakta aba altından sopa gösterilmekte, gözaltına alınan aydınların kiminin 2 gün traş olamadığından uzayan sakalları televizyonlarda yayınlanıp çaresiz, bitkin ve suçlu imajı verilerek gururları ayaklar altına alınmakta..Acaba millet olarak bunların farkında mıyız. Bugün yargı tartışılır hale geldi, Adaletin simgesi terazili kadının gözünden bant çıkarıldı.Ayağınızı denk alın der gibi zaten gözü bağlı olsaydı birçok haksız tutuklama olmaz belki de yakıştı! bugünün şartlarına kimbilir.

Aynı kanı taşıdığımız Azerbeycan’la ikili ilişkiler, Obama’nın ziyaretinden sonra kopma noktasına geldi. Ermeni lobisinin güçlü olduğu birkez daha gözler önüne serildi, şimdi bir delinin kuyuya attığı taş, kendini akıllı zannedenlerce çıkarılmaya çalışılıyor.

İşte böyle bir ortamda bir 19 Mayıs gençlik ve spor bayramını kutlayacağız.. Sevgili ülkem benim, sancılı ülkem kimleri bastın bağrına ne gençler hayatını kaybetti şimdi yatıyorlar aslanlar gibi, kalanları topluyorlar şimdi onlar da dünün gençleri erkek, kadın, hasta, yaşlı kim varsa toplanıyor.. ve biz bu insanlarımızla bir bayram kutlayacağız 19 Mayıs 1919 ve 19 mayıs 2009 dokuzların çok olduğu bir tarihte millet olarak yarınımızdan beklentilerimiz azalıyor kaygılıyız. Hani derler ya dokuz doğuruyoruz bu bol dokuzlu tarihte.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..