Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Adam gibi adam

Adam gibi adam
 

Kadınlar aradıkları kişiyi tarif ederken bu sözü kullanıyorlar. Ve bu kadınlar 12 milyon üyesi olduğu söylenen sitede (Siberalem) aradıklarını bulamadıklarına göre yok böyle biri. Sadece internette değil hayatın içinde de adam gibi adamlar aranıyor. Bizler de merak ettik, adam gibi adam kime denir?

Bir erkeğin adam gibi adam sayılabilmesi için bulunması gereken özellikleri öğrenince şaşkınlıktan küçük dilimizi yuttuk. Erinmedik, üşenmedik profillerden araştırdık ve tam 49 kalem istenen, aranan iyi insan özelliği tespit ettik. Tek tek yazsam buraya sığmaz; sizler neler olduğunu biliyor ya da tahmin ediyorsunuz.

Valla, Allah’ın resulü Muhammet’te var mıydı bu özellikler, emin değilim. Kastettiğimiz topluluk Türkiye’deki kadınların en az üçte biri. Kaldı ki görüşlerini bilmediğimiz diğer kadınların da bu yönde fikir beyan etmeleri ihtimal dâhilinde.

Nedir bu şimdi? Acaba diyorum aslında Tanrı erkek neslini farklı yarattı da (söylenen özelliklerle donatılmış olarak) kadınların beklentisi normal, biz mi bilmiyoruz?

Bakıyorum değil 49, 9’u bile yok bende. Yani adam gibi adam değilim.  Boynuma yuları takıp ahırda öküzlerin yanına bağlayabilirsin.

Yani şimdi bu adam gibi adam olmayanlar yalancı, ahlaksız, sahtekâr heriflerse, kadınlar adam gibi adam bulamadıklarına göre, biz bütün erkekler bu guruba mı giriyoruz? Öyle ya, kadınların bir erkekte aradıkları özellikler Allah’ın peygamberinde bile yok.

Durum bu olunca geriye iki ihtimal kalıyor: Ya bu kadınlarımız kusura bakmasınlar hastalar ya da adam gibi adam derken cebinde parası olan, mevkii ve şöhret sahibi ve ayrıca best model erkeklerini kastediyorlar. Dürüstlük, doğruluk gibi özellikler arıyorlarsa simitçi Arif tam onların aradığı adam. Ve ülke simitçi Ariflerle dolu. Yani nasıl bulamıyorlarmış. Doğruluktan, dürüstlükten bahsederken aslında düşündüğün, para babası Hüsamettin ise adam gibi adamı bulamazsın tabii ki.

Biz sizlerin adam gibi adam dediğiniz kimseleri biliyoruz. Bugüne kadar yüzlercesi ile karşılaştık. Çok büyük tiyatrocular ama sizlerin sırtından kazandıkları daha fazla olduğu için sahneye çıkma gereği duymuyorlar.

İyi insanın iyi insan rolünü oynaması çok zordur; bu nedenle biz başaramıyoruz. Ama sizlerin adam gibi adamınız tecavüzcü Coşkun’ken bir anda tövbekâr hacıya dönüşebiliyor. Abla diyor, bacı diyor güveninizi sağlıyor. Önceden ezberlenmiş Cemal Süreyya şiirleri okuyarak duygularınıza hitap ediyor. Ben bir kadın karşısında sabırlı olamam; adam altı ay bekliyor. Çocuğu yok, karısı yok, varsa bile sorumluluğu yok; Sarar’dan giyiniyor. Bacı diyor, Cemal Süreyya’dan şiir okuyor, sabırla bekliyor, sarardan giyiniyor… E artık size de beyefendinin kucağına düşmek kalıyor.

Asıl güvenilmeyecek erkek ilk karşılaştığınızda sizi öpmeye kalkan değil elinizi bile sıkmayandır. Öpmeye kalkan sadece öper, diğerinden çocuk aldırırsınız. Normal bir erkek kadın çekiciliğine kayıtsız kalamaz. Kalıyorsa ya hastadır ya da sizi ağına düşürmek için ölümcül bir plan hazırlıyordur.

Bir tiyatro oyuncusu rolünün gereğini yapmak zorundadır. Karşınızda hayranlıkla seyrettiğiniz adam gibi adamın her ayrıntısı rolünün gereğidir. Siz ise bunu karizma zannedersiniz. Bacı diye başlayan ilişki öyle safhalardan geçer ki bir gün kendinizi onun yatağında bulursunuz. Hani olacaksa olsun; lakin sorun yatağına girdikten sonra başlar. Onu istiyorsanız o sizi istemiyordur; kovar, döver, aşağılar. Onu istemediğiniz zaman ise kendisi de istemese bile sizi bırakmaz, elinden kurtulamazsınız.

Adam gibi adamda hata ve eksik bulamazsınız. Kucak dolusu getirdiği çiçekler bile günlüktür. Çünkü sizi ikna etmek için buna mecburdur. Oysa hiç kimse hata yapmadan iyi olamaz. Sevgili kadınlar! Sizler adam gibi adam aramaya devam ediniz; bulursunuz inşallah! Ama sizleri düşünerek bulmamanızı diliyorum. İnanın bana, iyi insanlar hata yaparlar; mükemmel insanların iyisi yoktur.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..