Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Botoks / Pratik Bilgiler

Güzellik ve cilt bakım ürünleri değişir. Eğilimler değişir, mevsimler değişir ve ünlülerin reklamlarda oynadıkları roller değişir. Ancak bazı ürünler zamana dayanacak bir yol bulur.
BOTOKS, bu ürünlerden biridir.
 
• BOTOKS, sinirlerden kaslara olan sinyalleri bloke ederek işlev görür, böylelikle kasın kasılmayı bırakmasına neden olur, bu da üzerindeki cildi gevşemeye ve yumuşamaya zorlar, kas kasılmasına bağlı oluşan kırışıklıkları yok eder.
 
• BOTOKS, gerekli olan miktarı belirleyebilecek, göz çevresi kas anatomisini çok iyi bilen ve yaşlanmaya bağlı değişimleri anlayabilen bir doktor tarafından uygulandığı sürece güvenlidir.
 
• BOTOKS etkisi uzun süreli ancak geçicidir. Kırışıklıklar tekrar ortaya çıkar çıkmaz enjeksiyonları tekrar yapmak etkinin devamını sağlar.
 
• BOTOKS bir toksin olduğu için bazı kişilerde toksine karşı antikor oluşabilir ve tekrarlayan enjeksiyonlarda ilaç daha az etkili hale gelebilir. Bu durumda doktorunuz alternatifleri ve seçenekleri tartışacaktır.
 
• Yer çekimi veya güneş hasarı ile oluşan kırışıklıklar BOTOKS’a yanıt vermezler. Bu tarz kırışıklıklar için cerrahi tedaviyi, dolguları ve lazer cilt yenileme gibi daha hedefe yönelik tedavileri uygulamak gerekebilir.
 
• BOTOKS etkisi tipik olarak 3-6 aya kadar sürer. BOTOKS’un etkisi geçtiğinde, yüzünüz enjeksiyon öncesi durumuna dönecektir, bu da kırışıklıkların geri döneceği anlamına gelir. Eğer BOTOKS’un etkisinin sürekli olmasını istiyorsanız, her 3-6 ayda bir tedavinin yenilenmesi gerekecektir.
 
• Doğru uygulama sonrasında, etkiler tipik olarak enjeksiyondan sonra 2-4 gün içinde ortaya çıkar. Maksimum yarar yaklaşık 14.günde ortaya çıkar. İğnelerden kaynaklanan morarmalar çok nadir olmakla birlikte bazen çok minör mor noktacıklar oluşabilir ve bunlar yaklaşık 1 hafta içerisinde kaybolur.
 
 
Toplam blog
: 18
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.19
 
 

TED Ankara Koleji mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde Tıp ve Plastik Cerrahi Uzmanlık eğitimler..