Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyet İçin Tatlılar

Diyet İçin Tatlılar
 

Yine siz takipçilerimden gelen tatlı ihtiyaçınlarını dindirmek için diyet esnasında tatlı isteklerini nasıl dindirecekleri sorularına cevap vermek adına bir makale daha kaleme alıyorum.

Gece gündüz diyet yapanlar, şişmanlamak istemeyenler, tatlılardan vazgeçemeyenler için birbirinden enfes birbirinden lezzetli bir o kadar da kilo aldırmayan diyet tatlıları bulunmaktadır.

Bu tarifler arasından benim en çok sevdiğim 3 tarifi sizlere aktarıyor olacağım.

Kayısılı Yulaf Topları
            Tatlı yemeyi kim sevmez ki? İşte kayısılı yulaf topları da herkesin sevebileceği bir tatlı türüdür. Üstelik diyet yapanlar için tasarlanmış bir tatlı türü. Toplamda sadece 20 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanan bu tatlı 15 adet kuru kayısı, 6 adet hurma, 2 çay kaşığı tarçın ve ½ bardak kadar su ile hazırlanmaktadır. Daha fazla tatlandırmak için içine bal dökülebilir. Bütün malzemeler tamamlandıktan sonra kuru kayısı ve hurmalar bir kapta birleştirilir.
 
            Yumuşaması için üzerine biraz sıcak su ilave edilir. Daha sonra hurma ve kayısılar blender aracılığıyla iyice ezilir. Ve ardından yulaflar eklenir. Yulaf, kayısı ve hurmalar iyice karıştırıldıktan sonra temiz bir kaba alınır. Üzerine tarçın eklenebilir. Daha sonra tepsinin içerisine pişirme kağıdı eklenir ve oluşturulan karışım pişirme kağıdının üzerine koyulur. Pişer pişmez buzdolabına koyunuz ve yaklaşık olarak 3 saat dinlendiriniz.
 
Havuçlu Brownie
            Diyet tatlılarından birisi olan havuçlu brownie hazırlamak çok kolaydır. Sadece 3 adet havuç, 2 adet yumurta, 1 su bardağı ceviz içi, 2 yemek kaşığı pekmez, ½ su bardağı üzüm, 2 yemek kaşığı kakao ve 1 çay kaşığı kabartma tozu yeterli olacaktır. Öncelik olarak havuçları rendeleyip suyunu sıktıktan sonra tepsiye serilen yağlı kağıt üzerine yerleştirilir. Havuçlar 1 saat boyunca fırında bekletilir. Ara ara havuçlar karıştırılarak kurutulması kolaylaştırılır. Daha sonra kurutulan havuçlar blender aracılığıyla ceviz ile birlikte karıştırılır. Hemen sonra yumurtalar çırpılır. Daha sonra tüm malzemeler tek bir kapta birleştirilerek karıştırılır. Ve son olarak fırına yerleştirilir. 20 dakika kadar fırında duran tatl fırından çıkartılarak servis edilir.
 
Kakaolu Muffin
            Bu tatlı hiçbir şekilde şeker ve yağ içermez. Bu tatlının hazırlama süresi 15 dakika pişirme süresi ise 30 dakikadır. Bu tatlıyı yapmak için gereken malzemeler şunlardır. 2 adet muz, 2 adet avokado, 3 yemek kaşığı pekmez, 4 yemek kaşığı bal, 2 çay kaşığı vanilya özü, 1 çay kaşığı tarçın, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı tam buğday unu, 2 y. kaşığı kakao, yarım ç. kaşığı tuz. Bu malzemeler hazırlandıktan sonra ilk olarak bir kabın içerisine öncelik olarak un eklenir.
 
            Üzerine tarçın, kakao ve kabartma tozu eklenir. Ve tuz eklenir. Muz ve avokadolar mutfak robotundan geçirildikten sonra içerisine vanilya özütü, yumurta, bal ve pekmez eklenir. Tüm malzemeler mutfak robotu ile karıştırıldıktan sonra zevke göre tatlıya şekil verilir. Hemen ardından fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra ise soğumaya bırakılır ve servis edilir. Görüldüğü gibi diyet yapanlar bile tatlı yiyebilmektedir. Yukarıda ismi geçen tatlılar haricinde diyet yapanlara yardımcı olabilecek olan şekersiz kurabiye, avokadolu puding, muzlu chia puding gibi birçok tatlı yapılabilmektedir.

Umarım bu tarifler işinize yarar. Sizlerden gelen istekler doğrultusunda yazılarıma devam edeceğim bana aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

facebook - instagram - website

 
Toplam blog
: 12
: 129
Kayıt tarihi
: 21.10.18
 
 

  1993 yılı Çorlu doğumluyum. İlkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladıktan sonra kazanmış oldu..