Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '20

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

En Uzun Çalışma Süresi

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda çalışma saatlerinden bahsedeceğim.

OECD verilerine göre Avrupa'da en uzun çalışma saati Türkiye'de dir.

İçinizden belki OECD anlamını bilmeyen arkadaşlarımız olabilir. OECD Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü bazen de İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı, uluslararası bir ekonomi örgütüdür. Bilgilerinize sunarım.

Türkiye'de yasal çalışma saati haftalık 45 saat olmasına rağmen, bu süre 48 saati de bulabiliyor. Haftalık ortalama çalışma saati 47,50 civarındadır.

Fransa, Almanya, Belçika ve İtalya gibi Avrupa Birliği’nin en eski üye ülkelerinde ortalama çalışma saati yaklaşık 35 saati bulurken, Yunanistan ve Çekya gibi ülkelerde yaklaşık 39 saat çalışılıyor.

İşçilerin çalışma haklarının sıklıkla gündeme geldiği Danimarka’da ise, ortalama çalışma saati 32,4. Ancak bir kaç yıldır yetkililer isçilerin sağlığı için resmi çalışma saatlerinin 30 saate düşürülmesini tartışıyor.

 

Benim düşüncem çalışma saati süresi uzun olduğunda verimlilik yükselir mi? Neden ülkemizde bu algı mevcuttur. Dünya da gelişmiş ülkeler neden çalışma saatleri daha düşük olup daha yüksek performans elde etmektedir. Neden ülke vizyonumuz bu kadar çok geride kalmıştır. 

On dokuz yaşından beri iş hayatında olan biri olarak söylüyorum. Ülkemizde çalışma saatlerinin çok uzun olduğunu düşünüyorum. İnsani gelişmiş düzeyimiz de çok düşük olduğunu düşünüyorum. Bana göre bir firmayı iyi yerlere personellerin getirdiğini düşünüyorum. Personellerimize gereken önemin verilmediği düşüncesindeyim.

O kadar çok biz çalışanları sindirmişler, borçlara girmişiz, işsizlik sorununun yüksek olması bizleri çıkmaz sokağa girip sesimizi çıkarmak hakkımızı savunmak işverenleri rahatsız etmekte ve işimize son verilme olarak sonlanmaktadır. Bu durum çıkmaz durumun farkında olan işverenler ise bunu çok iyi kullandığını düşünmekteyim. Bu durumun ilerleyen senelerde düzelmesini isteğiyle bu konuda ki görüş ve düşüncelerinizi yorumlarda belirtmenizi rica ederim.

Sağlıcakla kalınız.

Saygılarımla

 

 

 
Toplam blog
: 48
: 523
Kayıt tarihi
: 26.05.16
 
 

1993 yılında Sinop ili Durağan ilçesinde doğdum. 1997 yılında ailemle birlikte İstanbul'a geldim...