Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Nurettin Erdoğan Yönetici

http://blog.milliyet.com.tr/nurettinerdogan

03 Aralık '19

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

ENGELLERİ KALDIRALIM

Bugün Dünya Engelliler Günüdür. Aslında dünyada engel diye birşey yoktur, onu engelli yapan, engelli kafalardır.

Aşık Veysel, görme engellidir ve ilk okul okumamıştır ama eserleri, Üniversitelerde ders olarak okutulmaktadır. Ünlü Besteci Ludwing Van Beethoven işitme engelliyken Meşhur 9. Senfonisini yazmıştır. Edison, İşitme engellidir; yüzlerce icadı vardır.39 yaşında yürüyemez hale gelen Amerika'nın 39. Başkanı Roossevelt Üç Dönem ABD Başkanlığı yapmıştır.

Kendisine has Türkçesi ile yazdığı yazıları ülkemizin en önemli dergi ve gazetelerinde yazılar yazarak ünlenen Cemil Meriç görme özürlüdür. Metin Şentürk, Ünlü Müzisyen ve daha bir çok meşhur, ünlü ve ardından iz bırakan Engelli sanatçı ve devlet adamları varken Stevie Wonder; daha kimler kimler. Öyle engelli sanatçılar var ki, bedensel engeli olmayan insanların yapamadıklarını yapmışlardır.

Engel diye birşey yoktur, ona göre tesisler yapmayan yöneticiler, Engellilerin maharetlerini anlamayan öğreticiler vardır. Öğretmenler değil, Öğretemeyenler vardır.

Dünya Engelliler gününü kutlamak değil, her gün engellilerle ilgili bir engeli ortadan kaldırmak için kim ne yaparsa, onlara yardımcı olmak, olamıyorsak alkışlamasını bilmek lazım.

Aslında hepimizin kendimizde bilmediğimiz kim bilir kaç engelimiz vardır; onları görmez, başkalarının engeline takılırız .
?? Sevgi, tüm engelleri yok eder ??

Bu duygu ve düşüncelerle herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu ve şuurlu günler diliyorum.

 
Toplam blog
: 41
: 702
Kayıt tarihi
: 31.05.16
 
 

Kabataş Liseli olan Nurettin Erdoğan, ömür boyu eğitime inanan bir yönetici. Küçük yaşlarda girdi..