Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '10

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

İnsandan akıllı bilgisayarlar

İnsandan akıllı bilgisayarlar
 

Web 3.0 Semantic Web İnternet gelişimini hızla sürdürüyor. Web 2.0 a daha yeni alışmaya ve anlatmaya çalışıyorduk ki yeni bir kavram daha çıktı Semantic Web.

İnternet’in tasarımcısı olarak kabul edilen Tim-Berners-Lee Semantic Web’in hakkında şunları söylüyor: “Web için bir hayalim var, öyle ki bilgisayarlar web üzerindeki bütün veriyi, içerikler, linkler ve insanlarla bilgisayarlar arasındaki bütün işlemler gibi, analiz etmeye muktedir olacaklar. Henüz ortaya çıkmamış olsa da, ortaya çıktığı zaman Semantic Web ticaretin günlük mekanizmaları, bürokrasi ve günlük yaşamlarımız birbiri ile konuşan makinalar tarafından yürütülecek. İnsanlığın asırlardır konuşup durduğu “akıllı ajanlar” nihayet gerçekleşecek.”

Anlatmaya neresinden başlayacağımı bilemeden Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu da bir açıklama yaptı ve aynen şöyle dedi: '' Türkiye'de her yeni abonelik belirli bir vergiyle hayatımıza giriyor. Bu, müşteri bazında olduğu zaman belki anlamlıydı, herkesin bir hat almak için bir bedel ödemesi önemliydi ama şimdi böyle etrafımızda bir çok makinenin birleşmesi söz konusu olduğunda aslında önemli bir engel olmaya başladı.”

Hemen ardından şuan sadece Kıbrıs’ta varolan ve sayaçlara GSM kart takılması ile bilgi toplamanın çok daha az emekle, çok daha kolay ve çok daha doğru bir şekilde yapıldığından bahsediyor. Her pazar sabahı krep yaptığınızı buzdolabınız biliyor. Ve krep için 2 adet yumurta, 1, 5 su bardağı un, yarım su bardağı süt gerektiğini de. Cumartesi günü eksik malzemeler için tanımladığınız markete alışveriş listesi yolluyor, market siparişlerinizi belirttiğiniz kredi kartından ödemesini alarak hazırlıyor ve yine belirttiğiniz saatte evinize yolluyor.

Bir düş mü bu, hayır gelecek. Hem de yakın gelecek, çok yakın gelecek. Gelecek çok güzel ve çok güzel gelecek de benim “yalnız ve güzel” ülkeme ne zaman gelecek o konuda çok emin değilim işte.

 
Toplam blog
: 6
: 13554
Kayıt tarihi
: 08.07.09
 
 

Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu. Bir süre piyasada çalıştıktan sonra kendi şirke..