Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '16

 
Kategori
Doğal Hayat
 

İzmir'den Ödemiş İlçesine taşınmak

İzmir'den Ödemiş İlçesine taşınmak
 

ödemiş, birgi


İzmir’ın ilçesi olan Ödemiş’e yerleşeli tam iki yıl oldu. Buraya taşınmak benim açımdan çok zor ve önemli bir karardı. Uzunca bir süre bu konuyu düşündüm. 35 yıllık yaşamımın büyük bir bölümü olan tam 20 yılım İzmir’de geçmişti. O nedenle çok alışmıştım buraya. Ancak belli bir noktadan sonra bu tekdüze yaşantı beni mutlu etmemeye başladı. Ayrıca İzmir’de geçinmek çok zordu. Çocuk ta olunca bakıcı masrafı kreş derken masraflar zamanla daha da arttı. Bir de ödediğim kiraları unutmamak lazım. En son ödediğim kira 900 lira kadardı. Tüm bunların yanında köyde doğmuş ve 11 yıl yaşamış biri olarak sade bir yaşamın özlemini duyuyordum. Tabi bu beklentimi halen tam olarak karşılayabilmiş değilim. Kısacası tüm bu nedenlerin sonucu Ödemiş oldu.
 
Ödemiş’te geçen bu 2 yıllık kısa süre zarfında ekonomik olarak kendimi epeyce toparladım. Hatta krediyle bile olsa kendi evimi alabildim. Ödemiş düz bir alanda kurulu olduğundan ve mesafeler kısa olduğu için ulaşım için hiç taşıt kullanma gereksinimi duymadım. Burada işe yürüyerek gidip geliyorum. Hatta öğle araları yemek için evime yürüyorum. Böylece hem dışarıda yemek yemek zorunda kalmıyorum hem de sağlığım için spor yapmış oluyorum.
Burada kişiler arası ilişkiler daha iyi ve büyükşehirlerin aksine insanlar daha samimi ve sıcak. Herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Dostlukların arasına çıkarlar büyükşehirdeki kadar girmemiş. O nedenle burayı daha fazla sevmeye başladım. Ancak işin kötü yanı buranın nüfusu son zamanlarda epeyce artmış. Bundan dolayı ilişkiler eski sıcaklığını az da olsa kaybetmeye başlamış. Bu açıdan biraz endişeliyim.
 
Büyükşehirde yaşayan insanların küçük yerlere duyduğu özlemin tam tersini burada yaşayanlar büyükşehirlere karşı duyuyor. Ben bu düşüncede olanlara küçük yerlerde yaşamanın daha güzel olduğunu anlatmaya çalışsam da bazen bunu anlamak için oralarda yaşamak gerekiyor. Ödemiş’te insanlık daha saf ve temiz, zeytinyağı bol ve ucuz, kendi salçanı ve tarhananı yapabiliyorsun, bol bol köy yumurtası yiyebiliyorsun. Bunların kıymetini bilmek lazım. Çünkü büyükşehirde yaşayanlar için bunlar lüks şeyler.
 
Ben şahsen buraya taşınmış olmaktan dolayı çok memnunun. Hayallerim arasında buraya yakın köylerden birinde bir iki yıl içerisinde köy evi satın almak var. Planlarım bu yönde. Küçükbaş hayvan beslemek ve kendime yetecek kadar ürün yetiştirmek istiyorum. Köyde başladığım yaşam yolculuğumu yine köyde noktalamak istiyorum. Modern kölelik olarak nitelediğim yapay çarktan böylelikle kurtulmak ve özgür olmak istiyorum. Çoğu gitti azı kaldı. Umarım sizlerde özgür olmayı başarabilirsiniz.
 
Erdal AKKOYUN
 
Toplam blog
: 10
: 756
Kayıt tarihi
: 17.08.16
 
 

Bahçeşehir Üniversitesinde Reklamcılık ve Marka İletişimi (Pazarlama ve PR ile birlikte) alanında..