Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '08

 
Kategori
Teknoloji
 

Mektup

Zaman ilerledikçe her şey değişiyor... Duygular, insanlar, iklim, soluduğumuz hava, yüzdüğümüz deniz... Ve teknoloji... Teknoloji de değişiyor ve gelişiyor... Değişim her zaman iyi midir acaba? Hiç sanmıyorum...

Hatırlar mısınız hani bir zamanlar dostlarımıza, ailemize mektup yazardık onlardan uzaktayken? Mektubun gelmesini büyük bir özlem ve heyecanla beklerdik. Postacıyı sokağımızda gördüğümüzde yüreğimizi bir sevinç dalgası sarar, postacıyı apartmanımıza gelene kadar bekler, eğer zilimizi çalarsa sevinir, hiç uğramadan sokağımızda yürüyüp kaybolursa kızardık. Sanki bize mektubu yazan postacı... Mektup beklediğimize kızmayıp, postacı yine mektup getirmedi bugün bize derdik. Her zaman olduğu gibi kızgınlığımıza veya üzüntümüze neden olan kişiye değil de, tamamen alakasız bir kişiye yönlenirdi ruh halimizin kızgın tarafı.

Mektup bazen askerdeki abimizden yahut uzaktaki bir dostumuzdan gelirdi. Bazen ise platonik aşkımızdan... Kim bu mektubu yazan diye meraklanırdık. Yazdığı yazıdan kim olduğunu çözmeye çalışırdık. Bazen gazeteden kesilmiş harflerden oluşurdu mektup. Yok, düşündüğünüz gibi öyle imza bir dost yazanlardan değil. Yazısı tanınmasın diye gazete veya dergilerden kesilmiş harfleri kullanan kişi bazen Seni Seviyorum diye de yazardı, bazense sevgi sözcükleri içeren maniler de.

Paranın araç değil amaç olduğu ve manevi değerlerden çok maddiyatın önem kazandığı günümüzde mektup yazma alışkanlığını neden önemli olsun ki, değil mi ?

Ve internetin hayatımıza girmesiyle birlikte elektronik posta, mektubun yerini aldı. Evet, dünyanın bir ucundaki arkadaşımıza gönderdiğimiz elektronik posta anında ulaşıyor arkadaşımıza. Ama yine de mektubun yerini tutabilir mi? Sinirlendiğiniz de yırtabilir misiniz elektronik postaları yahut kenarını yakabilir misiniz özlemi anlatmak için? Sevdiğinizden geldiyse eğer göğsünüze bastırıp sevdiğinizin parmak izlerini hissedebilir misiniz? Kurumuş bir gül ile yollayabilir misiniz elektronik postaları?

Teknolojinin hızlı yönüne her ne kadar ben de alışsam da mektup yazmayı ve almayı ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim.

 
Toplam blog
: 149
: 435
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

1999 yılında Ted Kdz Ereğli Kolejinden, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyat..