Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '19

 
Kategori
Blog
 

Okunmadığım İçin Yazmıyorum

Milliyet Blog’da, yaklaşık dokuz yıldır yazıyorum. Doğrusu, Milliyet, sayfalarını blog yazarlarına açmakla çok büyük bir “internet gazetesi” ortamı yaratmıştı. Birkaç ay öncesine kadar o ortamda, dünyaya seslenebiliyorduk. Ki bu, biz tanınmamış yazarlar için bulunmaz bir fırsat ve imkândı. O sekiz yıllık dönemi, kendi açımdan gayet verimli kullandığım kanaatindeyim. Bundan dolayı Milliyet yönetimine şükran duygularıyla doluyum.

Ne vardı o dönemde?

Yazılarımıza resim ekleyebiliyorduk. Resim eklenen bloglarımız Milliyet’in, “güncel”, “ekonomi”, “dünya” gibi ilgili kategori sayfalarında, alt sıralarda da olsa yayınlanma imkânı buluyordu. Böylece, hatırı sayılır bir okur kitlesine görünme fırsatı yakalayabiliyorduk. O sayede, bazen, ilgi çekici bir bloğumun, bir günde 5.000 (beş bin) görüntülendiği oldu. Günlük ortalama ise bin görüntülenme civarındaydı.

Şimdi!

Artık, yazılarımıza resim ekleyemiyoruz. Öyle olunca, yazılarımızın da Milliyet kategori sayfalarında görüntülenme imkânı ortadan kalkıyor.

Eeeee…

Biz, meşhur olmayan, tanınmamış “yazarlar” kitlelere seslenme imkânını nasıl bulacağız?

Bulamıyoruz!

Kitlelere seslenmek önemli mi?

Bir birikimle, emek harcayarak, etkili olabilme ümidiyle yazıyoruz. Onun için kitlelere seslenebilmek, bence, hayatî önemde…

Bir yıl öncesine kadar, yazı gönderdiğim gün, okunma sayısı 1.000 (bin) civarında iken, bu rakam şimdi, 15-20’ye kadar düştü.

Bu bir yıkım!

Bu, korkunç bir hayal kırıklığı yaratıyor. Bu hayal kırıklığını yaşamamak için yazmıyorum.

Burada yazdığım süre içinde pek çok blog yazarıyla da tanışma imkânımız oldu. Bazı arkadaşlarım, sağ olsunlar, bizi merak ediyorlar. Telefonla arayan dostlarım oldu. Çok teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyor, sizlere büyük saygı duyuyorum.

Bizi seven arkadaşlarımızla sosyal medya vasıtasıyla irtibatımızı sürdürebiliriz. Sosyal medya ortamında gayet faal olduğumu söyleyebilirim. Hemen her gün bir şeyler paylaşıyorum.

Orada bana ulaşan arkadaşlarım, bana buradaki yazılarını hatırlatmış oluyor. O vakit, onların Milliyet Blog’taki sayfalarını ziyaret ediyorum.

Bütün Milliyet Blog ailesine, eski güzel günlerin yeniden geri gelmesi dilek ve dualarımla saygılar sunuyorum.

İrtibatı koparmayalım diyorum.

Selâm ve muhabbetle…

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..