Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '08

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Palamut pilaki

Palamut pilaki
 

Palamut Pilaki


Malumunuz balık sezonunu yeni açtık ancak gerek tezgahlar gerekse masalarımız henüz bol çeşitle tanışamadı mevsim itibarı ile palamut başta olmak üzere istavrit, barbun, mezgit arzı endam etmekteler çinekop, lüfer derken diğerlerinin de sırası ve zamanı gelecek elbet.

Palamut tok etli ve yavan lezzette bir balık olduğu için sebze ile yapılırsa oldukça leziz tatlar elde edilebiliyor.

Ben de balığı tutmasını ve yemesini olduğu kadar yemeğini yapmayı da seven biri olarak sizlere palamutun bu mevsimde henüz yağlanmamış olması sebebiyle (yağlanmış da olsa ben sebzelisini her zaman tercih ediyorum) pilakisinin yapılışını tarif etmeye çalışacağım.

Önce malzemelerimizi sıralayalım.

* 2 adet orta boy palamut (yiyecek kişiye veya yapılacak kaba göre sayı ayarlanabilir),

* 3 adet olgun domates,

* 10 adet sivri biber (zevke göre acı veya çarliston olabilir),

* 4 diş sarmısak,

Palamutlarımızı ayıkladıktan sonra dilimleyip, una bulamadan yağda tam pişmeyecek kadar altını üstünü kızartıp fazla derin olmayan tepsi gibi bir kaba tek sıra dizelim.

Ayrı bir kaba biberlerimizi fazla inceltmeden doğrayıp, yağda öldürelim, domateslerimizin kabuklarını soyup biberlerimizin üstüne doğrayalım, sarımsaklarımızıda doğrayarak ilave edelim ve sos kıvamına gelince alalım.

Palamutlarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz bu sosu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika kadar daha pişirdikten sonra pilakiniz yenmeye hazırdır.

5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz zevkinize göre servis sırasında maydanoz ve limon dilimleri ile süsleme yapabilirsiniz fakat ben pek limon kullanmıyorum daha leziz oluyor gibi geliyor bana.

Umarım beğenirsiniz hem lezzetli hem basit bir palamut yemeği olup ramazan olması sebebiyle rakı meselesine girmek istemedim aynı zamanda iyi de meze olur, neyse deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Deneyip test edenlerin test sonuçlarını da almak isterim ona göre selamlar sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 19
: 1370
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

1961 Samsun - Çarşamba doğumluyum. Memur emeklisiyim. Evli ve üç çocuk babasıyım. Halen Kdz. Ereğ..