Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır

Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır
 

Bugün bir söyleşiye katıldım.

Arama Kurtarma Derneği(Akut) başkanı Nasuh Mahruki bugün ilimize geldi. Çevre etkinlikleri kapsamında belediyenin katkılarıyla bizlerle buluştu.

Ama bu seferki buluşma daha çok yeni yazdığı kitapla ilgiliydi.

"Vatan Lafla Değil Eylemle Sevilir"

Kitabına verdiği isim.

Ben henüz kitabı okumadım, anladığım kadarıyla siyaset ağırlıklı olarak, ülkenin durumu ele alınmış.

Söyleşide ele aldığı konulardan anladıklarımı ve algıladıklarımı anlatacak olursam;

19 Ağustos depreminde yaşadıklarımız, birbirini tanımayan insanların birbirlerine yardım etmesi ve canla başla çalışmasını örnek göstererek; şu andaki Türkiye'nin durumunu eleştirdi.

Herkesin bu durumla alakalı, çözümlere ortak olunması gerektiğini ve ortak bilinç oluşturulması gerektiğini belirtti.

19 Ağustos depreminde, bireysel çabalarla gelen insanların hiç biri profosyonel olmadığını, o tarihte 220, toplamda 722 kişinin kurtarılmasını sağlayan Akut profosyonel olarak onlara öncülük ettiğini söyledi.. Bir ekip halinde çalıştıklarını, bu birleşmenin neler kazandırdığını anlattı.

İmece örneği göstererek, arama kurtarma ekibi oldukları halde, lojistik hizmette verdiklerini belirterek, ülkemizi olduğu durumdan kurtarmak için, halk olarak duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğini, bizim ve ülkemiz üzerinden hesaplar yapanların, hesaplarını boşa çıkarmamız gerektiğini anlattı.

Ülke olarak travma yaşadığımızı, televizyon denen sanal alemin etkisinde kalarak, normal yaşanması gerekenlerin değil, başkalarının bize yaşatmak istediklerini yaşadığımızı anlatmaya çalıştı.

19 Ağustos depreminden sonra kendilerine karşı yapılan saldırıları anlayamadığını, fakat yeni yeni anlamaya çalıştığını söyledi.

Yaptıkları işten dolayı başkalarının çıkarlarına dokunduğu için çeşitli engellerle karşılaştıklarını belirtti.

Buna bir örnek vererek; rütük başkanının Akut reklamlarının televizyonlarda yayınlanmasına izin vermediğini ve bundan dolayı mahkemelik olduklarını belirtti. 1.5 yıl süren mahkeme sonucunda mahkemeyi kazandıklarınıda söyledi.

Şu anda onlara karşı manevi tazminat davası açtıklarınıda anlattı.

Bu söyleşide yaptığı eleştiriler ağırlıklı olarak siyasilerle alakalıydı.

Bende çıkışta kitabımı imzalatırken, onu davet eden belediyeninde iktidardan olduğunu ve bu olaylara itiraz etmeyerek çözümsüzlüğe ortak olanlardan olduğunu, buna ramen çekinmeden yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür ettiğimi belirttim.

Fakat bizim belediyemiz, iktidardan olduğu için, internet sayfasında yayınladığı yazıda bu söyleşinin özü ile alakalı hiç bişey yazmamış.
Çevreyle alakalı söyleşi olduğunu belirtmiş.

 
Toplam blog
: 42
: 2143
Kayıt tarihi
: 04.02.08
 
 

Hayat yolculuğunda karşılaştığımız, yaşama dair bizi mutlu ve mutsuz eden tüm olayları paylaşmak. Bi..