Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '08

 
Kategori
Eğitim
 

SBS kaldırılsın, hemen...

SBS kaldırılsın, hemen...
 

Cumartesi ve Pazar günleri SBS yapılacak, yani ilköğretim 6. ve 7. sınıfları Seviye Belirleme Sınavına girecekler. Cuma akşamı Milli Eğitim Bakanı bir basın toplantısı yapsın ve televizyonlar canlı yayınlasın. Bakan şöyle bir konuşma yapsın:

“Sevgili çocuklar, sevgili veliler, sevgili öğretmenler,

Bildiğiniz gibi önümüzdeki iki gün SBS yapılacaktı, 6. ve 7. sınıf öğrencileri sınava gireceklerdi. Ancak bu konuda çok düşündük. Özellikle geçen hafta sayın başbakanımızın öğrencileri dersanelere yönlendiren sistemi garabet olarak nitelemesi bizi bir kez daha düşünmeye yöneltti ve hata yaptığımızı anladık. SBS’nin öğrencileri uzun yıllar boyunca dersanelere yönlendireceğini bu bir yıllık deneyimden öğrendik. Bu sakıncaya ek olarak, devamsızlık ve bir türlü çözemediğimiz sahte sağlık raporlarıyla çocuk yaşlarda tanışmamalarına neden olduğunu gördüğümüz için Seviye Belirleme Sınavlarını kaldırmaya karar verdik. Eskiden olduğu gibi yalnızca 8. sınıfta OKS yapılacaktır.

Bir yıl boyunca bu sınav için hazırlanan öğrencilerden ve bunun için büyük harcamalar yapan velilerden özür diliyorum. Bu çalışmalarının ilerideki yıllardaki başarılarına katkıda bulunacaktır.

Öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum, öğretmen ve velilerimize de saygılar sunuyorum.”

Keşke bakan çıksa ve böyle bir konuşma yapsa. Eğitimde bir tehlike var ve başbakanın bile görmezden gelemediği bir garabet var. Bu tehlikeyi görmeliler ve görmek zorundalar. OKS yapıldığı zamanlarda öğrenciler yalnızca 8. sınıfta, az sayıda öğrenci de 7. sınıfta dersaneye giderdi. Bu yıl ve ilerideki yıllarda yapılması planlanan SBS için öğrenciler 6., 7. 8. sınıflarda dersanedeler. Bu konuda telaşlanıp iyice abartan aileler 4. ve 5. sınıfta başlatıyorlar çocuklarını. Ne olacak bu çocukların hali. SBSleri kaldırmak tam çözüm değil elbette, ancak sorunu biraz çözecek bir çözüm.

Atalarımız ne demiş: “Zararın neresinden dönersek kardır”

Ankara, 19 Haziran 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..