Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '06

 
Kategori
Kent Tarihi
 

Karadeniz'de bir beyaz balina vardı...

Karadeniz'de bir beyaz balina vardı...
 

1993 baharına ve yazına sevimli bir beyaz balina damgasını vurmuştu. Beyaz balinanın Karadeniz’de özgür dolaşması Doğu Avrupa’daki 90’lı yıllardaki siyasi değişim sonucu yeni yapılanmalara bağlanmıştı. Ekonomideki bozulma sonucu bakımı için yeterli ödenek bulunamadığı için eğitim havuzundan Karadeniz’e bırakıldığı söylenen sevimli bir beyaz balina liman liman Karadeniz'i dolaşırdı.

İnsanlara alışık olduğu için uğradığı limanlarda insanlara yakınlığı o günlerde televizyonların haberlerinde yeralırdı. Medya ona bir ad takmıştı: Aydın... Benim gibi Karadeniz’i seven bir adaşım olmuştu. Bir süre ortalıktan kaybolduktan sonra bir başka limanda görünürdü. 1993 Temmuzunda birgün bizim limana da geliverdi.

O gün sabaha karşı yaz tatili için Ankara’dan İnebolu’ya gelmiştim. Uyuduktan birkaç saat sonra belediye hoparlörünün sesiyle uyandım: "Aydın ilçemizi ziyaret etmektedir, görmek isteyenler limana gidebilirler."

O gün insanlar akın akın limana gittiler sevimli balinayı görmek için, ben de elimde fotoğraf makinemle limandaydım. İstediğim görüntüleri hiç yakalayamadım o gün, beyaz balina bir süre limanda dolaştıktan sonra derin sularda kayboldu. O yaz başka limanlarda da göründü ve sonra hiç haber çıkmamaya başladı.

O 1993 yılının magazin dünyasının yıldızıydı ve her magazin yıldızı gibi ortalıkta görünmeyince ışıkları sönüvermişti. Beyaz Balina Aydın artık yoktu, denizden gelmişti ve denize gitmişti.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..