Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Bizde inanamadık!!

Bizde inanamadık!!
 

www.gazeteport.com.tr


''Boğazın Boğası'' lakaplı Türk boksör Sinan Şamil Sam ile İtalyan boksör Paola Vidoz arasında yapılan IBF (Dünya Boks Federasyonu) unvan maçı berabere bitti. Bu boks maçını ailece evde seyrettik. Maçı anlatan Fox TV spikerinin heyecanını, boks maçı ile birlikte hayretler içinde izledik!

Bu maçın bitiminden bir süre sonra bile halen, sunucu; “inanamıyorum, inanılmaz bir şey, Sinan Şamil Sam’ın açık farkla önde bitirdiği maçtan beraberlik çıktı, olacak şey değil” gibi sızlanması karşısında bizler birbirimize bakıp bakıp gülüyorduk!

Yahu sevgili kardeşim; Sinan kardeşimizin yandan, her söylenene bakarak, maç içinde taktik değiştirip “yok efendim ben savunmaya geçtim” ,“bana öyle dediler” gibi mazeretlerine hiç gerek yok. Bu İtalyan Sinan Şamil Sam ile sabaha kadar maç yapsa, onu, sabaha kadar döverdi!

Sinan’ın her vuruşuna anında iki fazlasıyla cevap verdi, Maç başlar başlamaz, Sinan, Paola Vidoz’un üzerine gardı yukarda, fakat alnı açık (!) vaziyette gittikçe her adımda bir yumruk yedi.

Sevgili sunucu kardeşim, daha Sinan’ın vurduğu yumruğu anlatmaya fırsat bulamadan, rakibi sağdan soldan, dikine en az iki üç yumruk fazlasıyla cevap veriyordu.

Biz bekledik ki, yandan birisi; Sinan Şamil Sam’a “rakibinin üzerine bu kadar şuursuzca gitme” desin. Çünkü her gittiğinde adam dikine yumruklarla Sinan Şamil Sam’ın saç modelini ve yüzünün şeklini değiştirdi!

Sinan’ın alnına, gözüne, yüzüne dikine yediği yumrukları seyretmekten, sanki onunla birlikte bizde evde İtalyan boksörden dayak yemiş gibi olduk! Bu taktikle bu iş olmaz, durduk yerde kimseyi suçlamayın.

Kendimizi dev aynasında görmek bizi üzer. Lütfen maçı tekrar seyredin ve kimin daha fazla yumruk attığını sayın. Doğrusu biz bu beraberliğe sevindik.

Zaten, Sinan diyor ki;

''Ancak maç berabere bitti. Çok üzüntülüyüm. Sonuca inanamıyorum. Ankara'nın şansızlığı mı, benim uğursuzluğum mu bilemiyorum. Bu maç İtalya'da olsa bu İtalyan beni yüzde 50 farkla yenerdi''

Biraz sağ duyulu olalım, kimseyi kışkırtmayalım iyi göremiyorsak gözlük alalım. Dersimize daha iyi çalışalım, hakemleri tehdit ederek, kafa atarak maç kazanamayız. Bu beraberlik çok iyi bir sonuç. Fırsat varken, sonraki maça hazırlanmak için kolları sıvayın ama çamura yatmak yok!

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..