Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

12 Ekim '08

 
Kategori
Tasarım
 

Ahsap ve Venedik

Ahsap ve Venedik
 

***AHSAP ve VENEDiK***


Sevgili (MB) Milliyet Blog ve Antidepresan T.A.Ş Arkadaşlarım...!

1990 ve 1991 senelerinde gitmiş olduğum, Venedik İtalya ve Avrupa'nın en pahalı şehirlerinden biridir... Bilhassa bu bilgileri hanım arkadaşlar için önemle belirterek veriyorum... İtalya deri sanatı, örgü sanatı , ahşap oymacılık sanatı , Murano Kristal ve çeşitli cam eşyalar, camlı kolyeler , sanat açısından çok çok mükemmel olup, İtalya'ya gidip de bu eşyalardan bir tanesini almadan Türkiye'ye dönen hiç bir bayanı ben şahsen görmedim ve düşünemem doğrusu... Bunun yanında Venedik Karnavalı bugün dünyanın en önemli etkinlikleri arasında yerini alır. Oniki ahşap kuklanın Venedik sokaklarında dolaştırılması karnaval şenliklerinin geleneksel eğlenceleri arasına girmiş. Ancak sonraları, bu kuklalara yeni figürlerde eklenmiş. Karnaval’ın daha fazla önemsenen ve ilgi gören diğer etkinlikleri nedeniyle sembolik olarak yaşatılmaya başlanılmış. Artık, bugünlerde genç kızların yerini o gün için özel olarak tasarlanan ahşap figürler yer almıştır.

Venedik öyle bir kenttir ki, orada hemen her gün, tarihte yaşanmış bir olayla ya da bir kişinin adıyla anılır ve şenlikler, kutlamalar yıl boyu bir biri ardına sürer gider. Adı Venedik’le özdeşleşen en önemli kişilik kuşkusuz aziz Marko’dur. Adına şu anda Venediğin en önemli St. Marco Meydanı ve Venedik Katedrali olarak da tanınan St.Marco Kilisesi (veya Bazilikası) 'nin isimleri verilmiştir.

Venedikli Livio De Marchi, her şeyin ahşap bir versiyonunu üretmeye kendini adamış bir sanatçı. içi dışı her şeyiyle ahşap olan büyük evler tasarlamış. bir ahşap ustası olarak başladığı mesleki kariyerinde 50 senenin ardından, eserleri dünyanın pek çok müzesinde ve özel segilerde teşhir etmiştir. ...

50 seneyi aşkın bir süredir esprili ve ironik tasarımlarıyla ahşaba ve cama adeta yeniden hayat veren dünyaca ünlü İtalyan heykeltıraş ve tasarımcı Livio De Marchi, çocukluk ve yetişkinliğin, gerçeklik ve hayal gücünün, duygu ve ironinin buluştuğu heykelsi eserlere imza atıyor. Sanatçının “Kitaplar Evi” adını verdiği, masa üzerindeki meyvelerden kapı arkasında asılı cekete kadar içindeki her şeyin tamamen ahşaptan yapılmış, bir örneği Venedik'te, ikincisi Almanya'da, üçüncüsü de Japonya'da bulunan 6 metrekarelik evleri bulunuyor. Ahşabın yanı sıra camla da adeta oyun oynayan Venedikli sanatçı, 50 yıllık birikimlerini 17.07.2008 tarihinden beri İstanbul'da "AHK Art Gallery" sanat galerisinde sergilemektedir.

Sizlere bol bol sevgiler ve saygılar sunarım, efendim...

NECİP KÖNİ - A D A N A / TR

*RESİM* Necip KÖNİ - A R Ş İ V İ

*KAYNAK*
*1- * “La Festa delle Marie”den “Marionet”e - KUKLANIN ÖYKÜSÜ - Emel ALTAN EGE 7 MART 2005

http://www.ikiem.com/altan_dosyalar/pages/EMELALTAN/kukla_oyku.htm

*2- * "Ahşap ve cam ustası İstanbul'da"

http://yenisafak.com.tr/Pazar/?t=20.07.2008&i=129798

*3- * "Livio De Marchi Heykel ve Tasarım Sergisi AHK Art Gallery"

http://www.ahk.com.tr/

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..