Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '06

 
Kategori
İnternet
 

Google’ın Gizli Özellikleri - 1

Google’ın Gizli Özellikleri - 1
 

Artk Google’ı bilmeyen değil kullanmayanda kalmadı. Fakat Google bir çoğunun bildiği gibi sadece arama motoru değil bundan çok daha fazlası. Aşağıda göreceğiniz diğer özellikleri ile Google’ın ne kadar faydalı ve yararlı bir uygulama olup başarısının hakkını verdiğini göreceksiniz.

Google bir hesap makinesidir.

Arama yapılan bölüme istediğiniz hesaplamayı yazıp Aa tuşuna tıkladığınızda size sonucu verir .Örneğin 2+2 yazıp ara tuşuna tıklayın, 4 cevabını göreceksiniz. Ayrıca profesyonel bir hesap makinesi olduğu için çok daha karmaşık ve teknik hesaplamalarıda yapabilmektedir.(trigonometri, logaritma vb.)

Google Mathematik Sabitlerini bilir

Hesaplama yaptığı gibi çeşitli msatematiksel ve bilimsel sabitide bilir. Örneğin pi sayısı, Plank sabiti vb. Veya dünyanın yarıçapı, güneşin hacmi, ışığın hızı, yerçekimi sabiti vb.

Eğer pi sayısını görmek istiyorsanız arama kutusuna pi yazıp Arama tuluna tıklayın. Yada ışık hızı için (maalesef ingilizce yazmanız lazım) speed of light? Yazıp Arama tuluna tıkladığınızda 299,792,458 m/s sonucunu görebilirsiniz.

Google Ölçü Birimlerini birbirine çevirir

Bir ölçü birimini diğerine çevirebilir. Sadece ingilizcedeki “in” kelimesini kullanarka yapmak mümkündür. Örneğin 1 mil kaç km’dir diye çevirecekseniz yazmanız gereken: 1 km in mile olacaktır. Ölçü birimlerinin uluslararası kısaltma yada ingilizcelerni bilmeniz gerekir.

Google bir sözlüktür

Eğer anlamını araştırdığınız bir kelimeyi “what is” kelimelerinden sonra girip aramayı yaparsanız gelen sonuç sayfasının en üstünde ik ifaydalı link görebilirsiniz. Birincisi bu kelimenizi le ilgili diğertanımlamalara, ikincisi ise aradığınız kelimenin cümle içi kullanınmlarına sizi yönlemdirir. Örneğin what is human yazarak deneyebilirsiniz.

Google sadece sözlük olabilir

Eğerbir sözcüğün farklı sözlüklerde ve sitelerdeki açıklamasını görmek isterseniz define: yazıp yanına boşluk bırakmadan kelimenizi girmeniz yeterli olur. Örneğin: define:love

Eğer birden falza kelime içeren bir şeyin anlamıan bakacaksanız tırnak içinde yazmanız gerekir Örneğin define:"business to business"

Google istediğiniz bilgiye göre cevap döner

Eğer spesifik bir şey bilmek istiyorsanız Google ona göre size yanıt döner. Örneğin;

San Fransisco’nun nüfusunu öğrenmek için population San Fransisco yazarsınız.
Mark Twain’in doğum yeri için birthplace mark twain yazarsınız.
Madonna’nın doğum günü için birthday madonna yazasınız.
Elvis Presley’in ölüm tarihi için die elvis presley yazarsınız
Türkiye cumhurbaşkanını bulmak için president turkey yazarsınız.

Google hava durumunu verir

weather kelimesini takiben şehir ismini girerseniz(ingilizce karakterlerle) hava durumunu görebilirsiniz. Örneğin weather ankara.

2. bölümde Google'ın hava alanları, uçuş bilgileri, koli takibi, telefon defteri, film, müzüik ve sorular uyanıtlama özelliklerini anlatacağım.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..