- Kategori
- Haber
"İnternet Kararmasın" diyorsanız

http://www.blackouteurope.eu/act/avatars.html
"Avrupa Parlamentosu'nda (AP) 5 Mayıs' ta Internet'e ilişkin bir yasa taslağı oylanacak.
Öneri, P2P trafiğini önleme iddiası ile, ISS'lere kullanıclara ziyaret edebilecegin webleri sınırlama ve servisleri kapatma yetkisi tanıyor. Bunu kullanıcıya "hizmet paketi" sunma seklinde pazarlıyor.
Bu İnternet'i ciddi olarak sınırlama anlamına gelmektedir.
opennet koalisyonu tüm Avrupa'yı bu konuda çaba harcamaya çağırıyor.
En azından ülkemizin AP deki temsilcilerine mektup yazabiliriz, logoları
kullanabiliriz.
Kampanya bu konuda videolarinizi,
http://youtube.com/ACTINGFORINTERNET/ adresine yüklenmesini,
http://www.blackouteurope.eu/act/avatars.html
adresindenkileri kendi avatarınız olarak kullanmanızı öneriyor.
http://www.facebook.com/group.php?gid=73537262931
adresidenki facebook grubuna katılabilirsiniz."
Yukarıdaki metni paylaşan İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Pr Dr Mustafa Akgül'e teşekkürlerimi sunuyorum.
http://www.blackouteurope.eu/act/why-act.html
facebook'daki gurubu ve blackouteurope.eu sitesini ziyaret edip konu detaylarını öğrenince bir kaç ay önce Telekom'un reklamlarını yaptığı paketlerin kafamı kurcalayan nedenleri de çıkmış oldu ortaya.
Kuşkusuz AP da genelde ticari anlamda özgür İnternet bilgilerinin de paketler halinde alınıp satılan bir meta haline getirilmesi şeklinde uygulanacak olan bu kanun ülkemizde çok farklı uygulamalara da neden olabilir.
İnsan haklarını ve özgürlüklerini zedeleyen yeni zafiyetler çıkabilir mi ortaya?
Bu bağlamda, İNTERNET KARARMASIN, KARARTILMASIN diyorsak İnternet'te yazanların, blog yazarlarının, özgür İnternet erişimini destekleyen ve blogcuların haklarını savunan derneklerin, platformların önemi ve görevleri de açıkça ortaya çıkmaktadır.