Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '07

 
Kategori
Blog
 

E - Elma

E - Elma
 

Bilin bakalım, bu yazımın konusu ne?

A- Armut
B- Balık
C- Ceviz
D- Deniz
E- Elma

Sorunun doğru yanıtı E-Elma. Bugün size elma konusunda bir yazı yazmayacağım. E-Elma'dan çıkarak, bir blogda ne yazılır ne yazılmaz, onu yazacağım.

Milliyet Blog nedir, ne değildir?

1. Milliyet Blog yazı ve görsel malzemelerin yayınlandığı amatör yazarların bir yayın ortamıdır.

2. Amatör olmak, gerektiğinde profesyonel gibi davranmamayı gerektirmez.

3. Milliyet Blog’da amatör olup amatörce yazılar yazılabilir, amatör olup profesyonelce yazılar yazılabilir, profesyonel olup, amatörce yazılar yazılabilir, profesyonel olup profesyonelce yazılar yazılabilir.

4. Milliyet Blog sınırsız özgürlükle yazı yazılacak bir ortam değildir, üzerinde Milliyet logosu bulunur ve Milliyet’in bir çizgisi vardır. Sınırsız özgürlükte yazı yazmak herkesin hakkıdır ve bu ortamı isteyenler için Internet’te çok sayıda site bulunabilir.

5. Milliyet Blog’da yazmak başka yerde yazmaya engel değildir, başka yerde yazmak da Milliyet Blog’da yazmaya engel değildir.

6. Milliyet Blog kuralları içinde olmak koşuluyla bir blog yazarı hergün dilediği kadar yazı yazabilir. Hiç kimsenin “neden çok yazı yazıyorlar” diye eleştirmeye hakkı yoktur.

7. Milliyet Blog’da çok sayıda yazı yazmak “ayıp” değildir. Çok yazı yazanların “çok yazıyorsunuz” eleştirileri sonrası küsüp yazmayı bırakmamaları gerekir.

8. Milliyet Blog’da az sayıda yazı yazmak “ayıp” değildir. Bu tamamen zaman ayırmakla veya tercihle ilgilidir.

9. Çok yazı yazmakla veya az yazı yazmakla “iyi yazar” olunmayacağı gibi çok yazı yazmakla veya az yazı yazmakla “kötü yazar” olunmaz.

10. Milliyet Blog’da yazı yazılacak konularla ilgili bir sınırlama yoktur. Şimdiye kadar yayınlanan bütün bloglar blog tanımına uygundur. Aksini söyleyenler blog nedir bilmiyordur. Blog yazarları yazdıkları konu nedeniyle eleştirilemez, eleştiriye açık olan yazının içeriğidir.

11. Hiçbir konu hiç kimsenin tekelinde değildir. Herkes “O yalnızca benim bildiğim konu, o konuda başkası yazamaz” gibi düşünmekte özgürdür ama bu düşüncesini asla ifade etmemelidir.

12. Her blog yazarının biyografisini dilediği gibi yazma özgürlüğü vardır. Binden çok blog yazarının olduğu yerde binden çok değişik biyografi olması doğaldır.

13. Her blog yazarı yazılarında ad-soyad, ad, takma ad, rumuz kullanmakta özgürdür. Bu tercihler hoşumuza gitmese de kabullenmeliyiz.

14. Blog yazarları yazılarına yorum yazılmasını istemezse, bunu hem blogu yayınlarken hem de daha sonra yorumu geldiğinde reddedebilirler. Herkes kurallar içinde dilediği yorumu yazabilir, dilediğine dilediği içerikte mesaj gönderebilir.

15. Her blogda, yayınlanabilir özelliklerdeyse ve telif hakları ihlal edilmiyorsa, blog yazarı dilediği fotoğrafı veya imajı kullanabilir. (Örneğin, elma yazısında dut fotoğrafı kullandı için kimse eleştirilemez, kendi tercihidir.)

16. Kötü blog yoktur.

Kötü blog yoktur, özensiz yazılmış olanlar vardır, hepimiz zaman zaman özensiz yazıp sonra pişman oluyoruz.

Kötü blog yoktur, yanlış bilgiler içerenler vardır, bunların yanlışlıkla yazıldığını biliriz ve uyarırız, yorum yazarız.

Kötü blog yoktur, içeriğine katılmadığımız olanlar vardır, hepimiz aynı görüşte olmayacağımıza göre bundan doğal ne olabilir ki.

Kötü blog yoktur, okuduğumuzda bizim içi boş olduğunu sandığımız bloglar vardır, belki bir anlayamamışızdır içindeki hazineyi.

Kötü blog yoktur, her blogu beğenmek zorunda değiliz.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..