Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '07

 
Kategori
Haber
 

Ankara Bahçelievler'de sokak adımız gerçekten değiştirilmiş

Ankara Bahçelievler'de sokak adımız gerçekten değiştirilmiş
 

Bu akşam apartmana girerken dış kapıya yapıştırılmış bir etiket gördüm. Üzerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi logosunun olduğu küçük etiketin üzerinde sanki okunmasın diye minicik harflerle yazılmış sokak adı ve apartman numarası yazılıydı. Sokak adı 76. Sokak olarak yazılmış. Geçenlerde öğrendiğim hatalıymış. O zaman 74. Sokak diye duymuştum. Değişen birşey yok, sonunda sokak adı değişikliği saçmalığının bilgi etiketi resmen kapıya yapıştırılmış oldu.

Bizim apartmanın sayımı yapıldığında henüz böyle bir bilgi yoktu. Başka bir sokakta sayım görevlisi yanlış sokağa geldiğini, elindeki kağıtta numarası yazılı apartmanın kendi kaydında 10 daireli görünürken 12 daireli çıkmasından şüphelenmiş, ancak o zaman öğrenmiş sokak adlarının değiştiğini. Şimdi ben doğru adreste sayıldığımdan tam emin değilim. Acaba kaç kişi doğru sayılmadığından tam emin değildir.

Bu konuda daha önce iki yazı yayınlamıştım. İlk yazıda değişikliği ilk duyduğum 27 Mart tarihindeki şaşkınlığımı anlatmıştım (1). Aynı semtte sokak adları olan numaralar değiştirilmekle kalınmamış, aynı numaralar semtin içinde birbirinin yerine verilmişti. Kısacası sokak adı değişikliği olabilecek en kötü şekilde yapılmıştı.

Ertesi gün durumu Çankaya Belediyesi ve Mahalle Muhtarına bildirdiğimde en azından haber verme görevimi yaptığımı düşünmüştüm (2). O günden buyana hiçbir olumlu gelişme duymadım ve son olarak bugün apartman kapısından resmi etiketi görünce artık sıranın sokak tabelasına geldiğini anladım. Bu değişiklik bir semtte yaşayan onbinlerce insanı anlamsız bir kaosun içine sürükleyecektir. Masa başında işini özenle yapmayan bir görevlinin hatasının cezasını bir semt halkı çekecek.

Yetkilileri bu hatayı düzeltmeye davet ediyorum. Nasıl olsa düzeltilecek, böyle sürmesi olanaksızdır. Bari bir an önce düzeltin ki seçimde doğru sandığa en kolay şekilde gidelim. Eğer gerçekten doğru sandığa gitmemizi istiyorsanız.

(1) Ankara Bahçelievler’ de sokak adı değişikliği komedisi: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=32709
(2) Ankara Bahçelievler’ de sokak adı değişikliği komedisinde yeni perde: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=32852

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..