Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '07

 
Kategori
Haber
 

Herkes 367’nin farkında

Herkes 367’nin farkında
 

Cumhurbaşkanlığı seçimine bir sayı damgasını vuracak. Herkes 367’nin farkında ama bazıları bunu dile getirmekten çekiniyorlar. Mecliste 367’den korkanları sayısı, 367’ye umut bağlamış olanlardan çok daha fazla.

Yarın muhalefetle (anamuhalefet dışında) görüşmeler başlıyor. Herkes bu görüşmelerin uzlaşma görüşmeleri olmadığını biliyor. Bu görüşmeler tamamen 367 tehlikesini aşma görüşmeleridir. İktidar, 367 tehlikesinin farkında ve kötü rüya görmemek için kendine daha yakın bulduğu muhalefetin 367 konusunda desteğini arkasında görmek istiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk iki turunda Meclisin toplanması için 367 gerekmediğini söyleyenler, buna inandıkları için değil, böyle olmasını istedikleri için söylüyorlar.

ANAP ve DYP ne yapmalı?

ANAP, DYP ve bağımsız milletvekilleri önemli bir yol ayrımındadır. Ülkenin geleceğine önce ANAP sonra DYP ve bağımsızlar karar verecektir. Bu milletvekilleri Anayasa Mahkemesinin 367 konusundaki sözünü söylemesini sağlamalıdır. İlk oturumda 367 milletvekili olmaması sağlanmalı ve Anayasa Mahkemesine gidilme şansı yaratılmalıdır.

Anayasa Mahkemesi “367 gerekmez” derse oylama ikinci turdan devam eder. Hiçbirimizin söyleyecek sözü kalmaz.

Anayasa Mahkemesi “367 gerekir” derse o zaman 1. turun yenilenmesi gerekir. Bundan sonra katılmamaya devam edip genel seçim yolu açılabilir veya daha sonraki turlara katılıp seçimin sürmesi sağlanabilir.

ANAP, DYP ve bağımsızlar, 367 sorusunun yanıtının ne olduğunu halkımızın öğrenmesini sağlamalıdır. Hatta seçim üzerinde 367 gölgesi olmaması için ilk turda 367 sağlanmamasına AKP milletvekilleri destek olmalıdır.

Milletvekili transferi olur mu?

Olmaz, eğer olursa bunun bir açıklaması olur, bu açıklama da 367’ye inandıklarıdır. Hem transferle yapılmış seçim kimseye hayır getirmez. Daha önce de getirmemiştir. Herkesin gözü üzerindeyken transfer yapacak bir milletvekili çıkacağını hiç sanmıyorum.

Herkes 367’nin farkında

Şu anda kafasının içinde 367 umudu ve korkusu olmayan hiç kimse yok.


367 konusunda daha önce yazdıklarım:

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..