Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '07

 
Kategori
Blog
 

MB sosyal sorumluluk projesi: Anadolu'da bir kızım var, öğretmen olacak

MB sosyal sorumluluk projesi: Anadolu'da bir kızım var, öğretmen olacak
 

Milliyet Blog'un çeşitli kategorilerinde Türkiye'de eğitim konusunu işleyen onlarca yazı yayınlandı. Ortak paydamız, ortak hedefimiz belliydi: her işin başı eğitim... Hızlı tüketim ve popüler kültür kuşatması altında bir sıkışmışlık, bir ahlaki erozyon yaşayan genç kuşağın da en büyük sorunu eğitim. Hızla varoşlaşan büyük metropollerimizde de, Anadolu'da bir köyde de en büyük sorun eğitim. Ancak Anadolu'da bizleri daha derin yaralar, travmalar, yokoluşlar, yaşanmamışlıklar, hayal kırıklıkları bekliyor. Hayatını düzeltmek isteyen bir genç, kent yaşamında kendine uygun bir alternatif bulma şansı varken Anadolu'da bu şans hiç yok. Hele bir de kız iseniz, hele bir de yoksulluk, çaresizlik ve cehalet, üzerine töreler, en kötüsü yaşanmamış çocukluklar, ergenlikler, gençlikler...

Biraz sonra bir karar vereceksiniz; ya bu yazıyı sıradan bir yazı olarak 10 dk.sonra unutacak ya da şu anda benim olduğum gibi bir genç kızın elinden tutacak ve ona bir umut olacaksınız. Onların gözlerindeki ışıltıyı yüreğinizde ömür boyu hissedecek, bir sosyal sorumluluk projesine omuz vermekten gurur duyacaksınız. Bunun onuru, şerefi bile yedi göbek torunlarıma yeter.

O ışıltıyı sen nereden bileceksin diye aklına getirenler olabilir. Çalıştığım şirketin ÇYDD(Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği)* ile ortak yürüttüğü "Her Kızımız Bir Yıldız" projesi kapsamında yüzü aydınlık ve ışığa dönük, kocaman yürekli Atatürk kadını Prof.Türkan Saylan hanım nezaretinde, doğu ve güneydoğudan yüzlerce genç kızımızın şirketimizi ziyaretine tanıklık ettim. Hakkari Endüstri Meslek lisesi'nden, Şanlıurfa'dan, Van'dan gözleri çakmak çakmak onlarca genç kızımızı gururla izledim. Bu projeye destek vererek önce 600, sonra 800 ve en sonunda 1000 öğrenciye destek veren bir şirketin parçası olmaktan gurur duydum. İlk defa deniz gören, ilk defa vapura binen, ilk kez hayvanat bahçesi gören kızlarımızın hikayesini gözlerim dolarak dinledim. Ve değme balerinlere taş çıkartan modern dans gösterilerinde göğsüm kabardı desem doğru olur.

Şimdi sıra bizde... Milliyet Blog yazar ekibi olarak teoriden pratiğe geçme vaktidir. Yürümekte olan bu projeye omuz vermekle mal gibi alınan satılan, babası dedesi yaşındaki erkeklerin 3. belki 4. karısı (modern kölesi) olacaklar. Bizler yaşamımızı bir yerlerde sürdürürken bir yerlerde hayatlar kararıyor... Her ay minik katkılarla bu yazgıyı değiştirebiliriz.

Not:Ben, eşim adına bir kız çocuğumuza umut olmak için bu proje yürüdüğü müddetçe her yıl 400 YTL (10 ayX40 YTL) ödemeyi taahhüt ediyorum.
Gönüllü arkadaşlar için:
*ÇYDD derneğinin "Anadolu'da bir kızım var, öğretmen olacak" projesi hakkında bilgi ve online bağış :
http://www.cydd.org.tr/?sayfa=proje&proje=burs

*Milliyet Blog'da bu kıvılcımı yakan neşe kaynağımız Neşe Evrim'in yazısı ve ayrıntılar için: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=45243

*Akıncılar'dan cumhurbaşkanı'na mektup: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=29073

*Bir kardelenin solması : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=29939

*Her kızımız bir yıldız projesinin fotoğraf galerisi sayfamdadır(kızlarımızın gözlerindeki ışığı görün lütfen).

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..