Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '07

 
Kategori
Blog
 

Şişelerin içinde bloglar..

Şişelerin içinde bloglar..
 

Bir tane daha yazacağım şimdi, sonra şişenin içine koyup bırakacağım kendi sahilimden, mavi sulara.. Sonra.. Sonra, umuyorum tabiî ki bulunup okunmalarını.. “Çok okunması için ne yapmalı”, “en iyisi nasıl yazılır” gibi kaygılarım yok ama.. Ve bu sorulara uzun uzadıya cevaplar bulmayı da gereksiz görüyorum(ki bulan bulsun yine de) kendi adıma.. Ben aklıma geleni, yazarken ilk aklıma geldiği şekilde yazıyorum sadece..

Sonrası yazdıklarım için mavi bir yolculuk.. Kimisi hiç ya da az okunacak, kimisi çok.. Kimisi “iyi” yazılmış bulunacak, kimisi “ehh işte” Hatta kimisine dudak bükülüp, bulunduğu yerden denize geri bırakılacak.. Bunlardan haberim de olmayacak çoğu zaman.. Ama yazarkenki öngörüm saklı kalacak bende; “evet bu yazdıklarımın gideceği, etkileyeceği ve dönüştüreceği (bu sonuncusu megalomanik bir hezeyan da olabilir, bilmiyorum) okurlar olacaktır..”

Evet, benim ilgim, ne şekilde olursa olsun “yazabilmekle” sanırım.. Konunun özü de bu gibiymiş geliyor bana; yalnızca yazabilmek.. Çünkü “yazabilmek” için daha çok açılıyorum dünyaya ve daha çok bakıyorum kendi içime.. İçimdeki “ben”leri yeniden keşfediyorum, yeni “ben”ler katıyorum onlara.. Ve içimdeki “ben”ler ses verdiği sürece, “çok sesli” yazabileceğimi ve yaşayabileceğimi biliyorum.. Aksi halde tekdüzeliğe mahkum kalacağımı da..

Burada yazanlar için bir “varoluş alanı” ise “milliyet blog” (ki öyledir bence ve öyle olmalıdır ki var olduğumuz alanlar artsın ve varoluşumuzla olan kavgamızda öne geçelim) yazabilmeyi, çok okunmak ve en iyisini yazmanın önünde kaygılamalıyız bence.. Yazmayan, okumayan hatta düşünmeyen çoğunluğa inat.. İçimize sinenleri, “varacağı bir yer vardır elbet” umuduyla koymalıyız şişelerin içine..

Ve belki en fazla, şöyle bir “el yordamı” yön vermeliyiz arkalarından, deniz de ilerleyebilmeleri için..

NOT: Bu yazıyı girdikten sonra kategorisinin uygun olmadığını düşünerek "blog" kategorisine almaya çalıştım ancak bütün çabalarıma rağmen tekrar yayına alamadım.. Ben de tekrar yeni bir blog gibi girmek zorunda kalıdım.. Bu problemi daha önce de yaşamıştım, sanırım ilk girerken daha dikkatli olmalıyım.. Önceki girişimde yorum yapan arkadaşlarımın yorumları da silinmiş oldu.. Üzgünüm..

 
Toplam blog
: 48
: 1573
Kayıt tarihi
: 17.11.06
 
 

Konuştuğum gibi yazmamalıyım... Yazmak, konuşmaktan farklı ve her zaman onun önünde benim için.....