Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '06

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Bodrum'a yolunuz düşerse...

Bodrum'a yolunuz düşerse...
 

Şu sıralar sıcak havalardan bezmiş durumdayız. Tatilde olanlar bile, serinleme imkanı bulamıyor çünkü denizler de en sıcak döneminde. Bodrum'da hava oldukça sıcak. Üstüne üstlük bir de senelik yangın kontenjanı kullanıldı ki bu da havayı ekstra ısıtmış olabilir!!

Eğer yolunuz Bodrum'a düşerse ve "şöyle bir serinlikte buz gibi içkimi yudumlayayım" derseniz, ya da güzel meze ve yemeklerle karnınızı doyurmak isterseniz TAM TAM restorana mutlaka uğrayın. Burası, Bodrum'dan İçmeler'e giden yolun hemen başında, daha Bodrum merkezden çıkmadan önce bir mandalina bahçesi içinde şirin bir mekan. Çarşı caddesinde Benetton mağazası karşısından içeriye dikine giden sokaktan yaklaşık 500 metre yürüyerek de gidilebilir, tabi ki İçmeler levhalarını izlemekte fayda var.

Sanatçı bir aile işletiyor burayı. Murat- Nurten çifti davul ve bas gitarda grubun diğer elemanlarıyla harikalar yaratıyor mekanda. Hem mandalina bahçesinin ağaçları, hem de çaldıkları Latin müzik rüzgarı, serinlemenize yeter de artar bile. Ablaları ressam, abileri besteci. Arkadaşları Yasemin ise, şen şakraklığıyla hava katıyor mekana. Hala var mı bilmiyorum ama bir de çikolata renkli (Kübalı) şarkıcıları vardı. Böyle bir sahne hakimiyetine, isimli şarkıcılarda bile rastlamak zor.

Ustanın adını hatırlamıyorum beni affetsin ama mezeleri bir harika. Ege'ye has otlardan yemekler de yapıyor. Izgaralar süper. Fiyatlar, Bodrum'a göre son derece uygun. İster yiyin ister için ama mekan sahiplerinin sıcak muhabbeti bile kafi gelecektir size. Yaz kış açık olan mekanda bir adet hamak da mevcut. .

Ben de bir dahaki sefer, Sn. Türkmenoğlu'nun tavsiye ettiği Yalıkavak Paprika'yı deneyeceğim. Orası da hoş bir mekana benziyor. Herhalde işin sırrı, mekan sahiplerinin sıcaklığında. .

Güzel yemek, güzel müzik, iyi tatil. . .

 
Toplam blog
: 66
: 2742
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..