Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '07

 
Kategori
Blog
 

Yorumları yanıtlamadım diye kırılmayın

Yorumları yanıtlamadım diye kırılmayın
 

“Yorumları yanıtlamadım diye kırılmayın” başlıklı bir yazı yazmaya 27 Haziran günü başlamışım ve altına tek cümle yazmışım: “Yazılarıma yorum geldiğinde seviniyorum”. Yazılarımıza yorum geldiğinde hepimiz seviniyoruz, çünkü yorum yazının okunduğunun en güzel kanıtı.

Blog kategorisinde Kaya imzalı bir yazı vardı. “Dikkat! Blogda nezaket kayboldu, bulanların danışmaya getirmesini rica ederim...” başlıklı yazıda yorumlara yanıt yazılmaması eleştiriliyordu (http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=54979). Ben de bu yazıya “Yorum için teşekkür ederim.” başlıklı bir yorum yazdım: “Merhaba, yorumlara yanıt yazma konusunda ihmalkar olanlardanım. "Yorum için teşekkür ederim" diye yazmak yerine hiç yazmamayı yeğliyorum. Yorumu yayına almanın aynı zamanda yorum yazana teşekkür anlamına geldiğini düşünüyorum. Aslında hepimiz böyle düşünsek ve yalnızca başka yazacak birşeyler olduğunda yanıt yazsak daha iyi olmaz mı? Saygılarımla.”

Yorumuma hoş bir yanıt aldım: “Teveccüh etmişsiniz:))) Sevgili Aydın ben eminim ki 2 satır yazılacak birşeyler vardır her zaman... Saygılar”

Bir anlaşma yapsak, dileyen yorumlara teşekkür yanıtları yazsa, dileyen de yorumu yayına almanın aynı zamanda teşekkür anlamı taşıdığını düşünse... Yanıt yazılmadı diye kimseye kırılmasak, bunu nezaketsizlik olarak düşünmesek...

Şimdiye kadar yazdığı 689 blog’un 365’ine yorum gelmiş. Bu yorumların sayısı 813. Bunlardan kaçına yanıt verdiğimi saydım ve 290 kez yanıt yazdığımı gördüm. Onların arasında yalnızca teşekkür içeren yanıtlar da var. Bu teşekkür yanıtlarını çoğunlukla bu tür eleştiriler geldiği günlerden sonra yazdığımı anımsıyorum.

Bloglarımın yüzde 53’üne yorum gelmiş. Gelen yorumların yüzde 36’sına yanıt vermişim.

Gelen yorumları yayına almaya çalışıyorum. MB yazarlarının gönderdiği yorumların veya mesajların hemen hemen hepsini yayına alıyorum. Bazen özel sorular içeriyor, e-mail telefon gibi bilgiler oluyor. Onları not alıp siliyorum. Bazen de yayınlanmaması konusunda not oluyor. MB yazarı olmayanların gönderdikleri yorumlardan zaman zaman yayına almak istemediklerim olunca reddediyorum. Seçimlerden sonra “başarı sarhoşluğuyla” yazılmış birkaç siyasi yorumu (editörlerin nasıl gözünden kaçmış, normalde öyle yorumları kabul etmediklerini sanıyorum) yayına almadım. Reddettiklerim kesinlikle eleştiri nedeniyle olmadı. Şu anda yayında olan çok sayıda ciddi eleştiri içeren yorum vardır.

Zaman zaman yazdıkları yorumların yayına alınmamasından şikayet eden mesajlar geliyor. O yayınlanmayan yorumlar bana ulaşmamış olduğu yapacak birşeyim olmuyor.

Geçtiğimiz hafta H.H. Dulun’dan “Merak” başlıklı bir mesaj geldi (http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=717294): “Sizin bloglarınıza yazdığım 2 ya da 3 yorumum yayınlanmadı. Editörde mi takıldı, siz mi yayınını uygun görmediniz, merak ettim. Olabilir; tarzımı beğenmemişdir ya da sizin için uygun olmayan bir başka gerekçeniz vardır. Öğrenmek isterim, sizin için sakıncası yoksa.H.H.Dulun”

Ben de yanıtladım: “Merhaba, yazılarıma gelen yorumların hepsini onaylıyorum. Editörün uygun gördüğü her yorum beni için de uygundur. İçiniz rahat bir şekilde, her tarzda, olumlu veya olumsuz yorumlayabilirsiniz. Saygılarımla.”

MB’a gelen yorumların yüzde kaçının editörlerce kabul edilip edilmediği konusunda bir bilgi var mı acaba? MB yazarlarının yazdığı yorumların yüzde kaçı editörlerce kabul edilip Blog yazarına yayın için gönderiliyor? MB yazarı olmayanların gönderdiği yorumların yüzde kaçı editörlerce kabul edilip Blog yazarına yayın için gönderiliyor?

Blog yazarlarından bir dileğim olacak, yorumlarını yanıtlamadım diye kırılmayın, bunu da nezaketsizlik olarak algılamayın. Bu arada 6 ay önce yazdığınız bir yoruma yanıt alırsanız şaşırmayın. Bugünlerde eski yorumları dolaşıp bazılarını yanıtlamak istiyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..