Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Futbolda doğru karar

Futbolda doğru karar
 

Bugün Futbol Federasyonu, ilk hafta tamamlanamayan Trabzonspor-Sivasspor maçının tarafsız bir sahada ve seyircisiz olarak yeniden oynanmasına karar verdi. Bu en doğru karardı ve federasyon doğru kararın altına imza attı. Karara gerekçe olarak hakemin hatalı olması gösterildi.

Bu şekilde yarım kalan maçların sonucunun hükmen belirlenmesinin futbolda olmayacak komplo teorilerini gündeme getirebileceğini yazmıştım (1). “Federasyon maçın sonucunu hükmen belirleyerek bundan sonraki maçlar için (...) örnek oluşturmamalıdır.” demiştim.

Maçın son dakikasının oynanması da o zaman yazdığım önerilerden biriydi. Daha sonra düşününce bunun olmayacak bir öneri olduğunu anladım. Düşünün, iki takım hazırlanıyor, sahaya çıkıyorlar ve 1 dakika oynadıktan sonra maç bitiyor. Basketbolda böyle şeyler olur ama futbolda biraz komik olurdu.

Trabzonspor – Sivasspor maçı oynandığında Trabzon kazanırsa, daha önceki maçı tam kazanmak üzereyken yarım kalan maçı hakkı olan kazanmış olacak. Sivasspor kazanırsa veya beraberlik olursa bu da Sivasspor’un mağdur oluşunun bir ödülü olarak değerlendirilebilir.

Federasyon çok düşündü ama doğru karar verdi, kutluyorum.

(1) Futbolda bir komplo teorisi: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=57218

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..