Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

On yıl daha yaşamak için kaç para verirsiniz?

On yıl daha yaşamak için kaç para verirsiniz?
 

İnsanların ömrünün on yılında sadece başparmaklarını oynatarak yaptıkları şey nedir? Tabiî ki televizyon seyretmek... Ömrümüzden bu kadar çok zamanı alan televizyon seyretme eylemi ne kadar önemli acaba?

İnsanlar günlük hayatlarının büyük bir kısmını uyumak, yemek yemek, temizlenmek gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamak için harcarlar. Yada bu ihtiyaçları karşılayacak parayı kazanmak için çalışarak geçirirler. Peki, televizyon seyretmek bir ihtiyaç mıdır? Aslında birkaç ihtiyacı bir araya getiren bir paket sayılabilir. Haber almak, bilgi almak, eğlenmek de insanın ihtiyaçlarıdır. Televizyon bunları hem de hiç bir ücret ödemeden insanın evine kadar getirir.

Temel ihtiyaçlarımızı karşılarken her zaman en iyisini bulmaya çalışırız. İyi bir evde barınmak, iyi uyumak, iyi beslenmek, temiz ve sağlıklı olmak. Bütün bunlarda daima seçici ve en iyiyi arayan oluruz. Üstelik bunların hepside para karşılığı satın alınarak sağlanır. Oysa televizyon ve onun sayesinde karşıladığımız ihtiyaçlarımıza aynı özeni gösteriyor muyuz? Doğru haber, gerçek bilgi, doyurucu eğlenceyi arıyor muyuz televizyonda, hayır. Çünkü bedava, çünkü ulaşması çok kolay. İşte bu nedenle her gün düzenli olarak en az dört saat televizyon seyrediyoruz. Belki de düzenli olarak yaptığımız tek şey. Çünkü kimi zaman yemeden, içmeden gece geç saatlere kadar uyumadan televizyon seyrettiğimiz olur.

Haberlerde komik hayvanlar, yarışma programlarında basit sorularla yarışan ünlüler, haftalarca süren acıklı hikayeler, imkansız aşklar, vahşet dolu filmler ve olmazsa olmaz en büyük eğlencemiz, “az sonra” başlayacak olan ama hiç bitmeyen magazin dünyamız.

Peki, televizyon karşısında geçen sürenin hiç mi değeri, ederi, bedeli yoktur, bu kadar ucuz mudur, bedavamıdır?

Bunu bir düşünelim…

Beş yaşında televizyon seyretmeye başlayan bir çocuk günde dört saat televizyon seyrederse altmış beş yaşına geldiğinde tam on yılını televizyon seyrederek geçirmiş olur. Bu uykuda geçen sürenin yarısı, yemek yerken geçen sürenin iki katı kadardır.

Size öleceğinizi bildiğiniz anda on yıl daha yaşama hakkı satılsa kaç para verirdiniz?

 
Toplam blog
: 5
: 1100
Kayıt tarihi
: 07.08.06
 
 

1968 Yılının Cumhuriyet Bayramında doğdum. Afyonkarahisar, Tekirdağ, Erzincan, İzmit, Gaziantep, Ayd..