Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

28 Kasım '07

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Yaşama Bilgisi

Yaşama Bilgisi
 

Yaşam için sağlık bilgisi, vücudun ve zihnin bütün yeteneklerini harekete geçirmeyi, kullanmayı ve geçen zamana rağmen korumayı sağlar.

Uyku : Uykunun iki temel işlevi vardır... Bunlar, bedensel alanda onarım ve ruhsal alanda gerilimleri gidermedir. Uyku ancak uyku devrelerine (her insan bunu kendine göre belirlemelidir) ve kişiden kişiye değişen uyku ihtiyacına uyulduğu zaman yararlıdır. Ayrıca gündüzleri de kısa onarım uykularına baş vurulabilir.

Altmış yaşında bir insan, 6' sı rüya görmekle geçen 20 yılını, yani ömrünün üçte birini uykuda geçirmiştir. Uyku beyin dalgalarının hızlanıp yavaşladığı bir dinlenme devresidir. Elde edilen eğri, bu zaman içerisindeki değişiklikleri kaydeder. Uyku ihtiyacı, belki de kalıtımla geçen bir haldir. Kişiden kişiye ve yaşa göre de değişir. Bebekler ve gelişim çağındaki çocuklar, yetişkin bir insandan ve özellikle bir ihtiyardan daha fazla uyurlar. Genel bir ölçü verilmek istenirse, bir insanın günlük uyku ihtiyacı, 4 yaşında 12 saat, 12 yaşında 9 saat, erişkinde 6 ila 8 saattir.

Beslenme : Bütün yaşam süresince aşağıdaki şartlara uyulması, önemle tavsiye edilir...

* Yağ ve şeker tüketiminin kesinlikle sınırlandırılması,

* İdeal kalori ihtiyacının belirlenmesi ve aşılmaması... Hatta şişmanlama durumunda indirilmesi,

* Alınacak gündelik besinlerin üç öğüne dengeli paylaştırılması (sabah kahvaltısı kuvvetli, öğle yemeği hafif, akşam yemeği besleyici). Yemeklerin düzenli saatlerde ve sakin ortamda yenmesi,

* İçecek olarak suyun tercih edilmesi ve elden geldiğince alkolden kaçınılması,

* Tütünün tamamen terk edilmesi.

Hareket : Bedensel hareketler ve spor vücudun biçimini düzeltir, kasları korur ve güçlendirir, ihtiyarlamayı da geciktirir.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..