Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '06

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
333382
 

Adanalı Yaşar 'dan size Özel Adana kebabı tarifi

Adanalı Yaşar 'dan size Özel Adana kebabı tarifi
 

Adana kebabıyla meşhur değilmi? İşte arkadaşım Adanalı Yaşarda bizim canımız ciğerimiz, kebabtan anlar.

Ramazan münesebetiyle sizlere Yaşar arkadaşımın özel adana kebabı tarifini vermekten gurur duyarım.

Bu tarifi kendi evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz.

İlk önce malzemeler,

1 kg kıyma(hayvanın antrikot kısmından bir kez çekilimş olacak)

250 gr kuyruk yağ (yani kıymanın 4/1 oranında katıyoruz.)

Kırmızı biber(sıvı yağın içinde 1 sat bekeletimiş,veya biber salçası 1 yemek kaşığı)

İnce kıyılmış maydanoz ,tuz,

İsteğe bağlı 1 veya 1,5 diş sarımsak

İsteğe bağlı l soğan ince doğranmış

(Burda isteğe bağlı malzemeleri sizin damak zevkine göre kebabın içine katabilirsiniz)

Tüm malzemeleri kıymanın içine koyup, çiğ köfte yoğurur gibi yoğuruyoruz. Daha sonra yoğurduğumuz bu karışımı 1 gün buzdolabında bekletiyoruz.

Izgara yaparkende elimizi ıslatıp saç kebab şişlerine saplıyoruz,elimizle boğum.boğum şişe yayıyoruz.

Mangalda ise kebabı sık sık çevirmek zorundayız aksi takdirde bir tarafının pişmesini bekleyip diğer tarafın

Pişmesi için cevirirsek ,kebap şişten dökülür.Onun için Adana kebab pişerken sık sık cevrilmelidir.

Kebabımız piştikten sonra yanına garnütür olarak ızgarada pişmiş domates, biber, maydanoz ve bulgur pilavı ile servis yaparız.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Önemli olan kebabı iyi yapmaktır. İyi bildikten sonra Adanalı olmuş başka yerden olmuş farketmez. Ne ustalar biliyorum Adanalı olmayıp çok iyi kebap yaptığını.

Mehmet Çevik 
 30.06.2012 17:07
 

maydonoz,sogan,sarimsak katiyen olmaz.Eger kuyruk yagi olmassa elinizi dahi vurmayin.Olmasi gereken seyler:Tabiki Erkek kuzu eti,kuyruk yagi,kirmizi (Maras Biberi),Aci pul Biberi dövme pul biberi de olabilir ve tuz.Eger Zirh yok ise mecburen bir kere makinada cekildikten sonra,20-30 dak.yogurun daha sonra en az 4-5 saat buzdolabinda dinlenmesi gerek.Bu Kadar.Adana kebabi acik ekmek (yufka)yada ince pide ile güzel olur.bide Sumakli sogan salatasi var ise daha güzel olur,közde Domates ile yesil biber olur.Adana ile PILAV kesinlikle olmaz.eger dikkatiniz cektim ise tsk ler.AFIYET OLSUN

mevlüt demir 
 10.11.2011 16:06
Cevap :
Mevlüt Bey belki haklı sınız soğan maydonoz konusunda ama ben isteğe bağlı demişim, çünkü bu tarifi ben direk Adanalı yaşardan aldım, Ayrıca yaptığı kebabı yeseniz olmaz böyle bir şey dersiniz. O sebeple kebabın çeşitleri ve içine koyulacak maddeler yöreye göre, damak tadına göre değişebilir, Ama sizin dediğiniz gibi olmassa olmazlarında hem fikiriz, Katkından dolayı teşekkürler, ama keşke "kebabın içine ettiniz "demeseydiniz. Sağlıcakla kalınız..  21.11.2011 1:17
 

hiçbir kebaba ya da köfteye hem soğan hem sarmısak konulmaz.. kırmızı taze biberin miktarı çok önemli,siz bunu vermiyorsunuz.. maydanoz pişerken kararıp yanar.. o miktardaki kuyruk yağını tüketenlere acırım!!!

yüksel ferah 
 04.12.2006 18:00
Cevap :
sayın Yüksel tarif iki ayrı şekilde alınıp çeşit olarak sunulmuştur. Bu tarifte verilen miktarlar bizzat adanalı olan ve kebabı yapan arkadaştan aldım ve ben kebabı defalarca yedim.Kuyruk yağını ise miktarını değiştirmek sizin elinizde, et miktarını değiştirip kuyruk yağını azaltırsınız, ama bende sizin gibi "çok dediğimde" kesinlikle kuyruk yağı kebaba koyullmalı"diye söylendi.Hem iyi bir kebabın ilk önce malzemeleri kaliteli olacak, daha sonra ise tecrübe gerek, buda devamlı yapmayla olur. selamlar..  05.12.2006 7:40
 

diyordum bu kırma börek aynı benim anneannemin yaptığı gibi.. benim annem de bulgar göçmeni de ondan.

Başak ALTIN 
 10.10.2006 23:55
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 317
Toplam yorum
: 949
Toplam mesaj
: 311
Ort. okunma sayısı
: 4810
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Eyüps..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster