Ocak ayında yaşadığım bir "travma" üzerine, uzun süredir blogdaki görevimi: bir "kültürel miras" olan yemek yazma görevimi bırakmıştım. Halbuki o günlerde bir çok proje geliştirmiş ve bunları..
Fakülteden arkadaşım Melda geçen akşam "mezeler" yazı dizime gönderme yaparak "topik yok mu? topik?" diye sorunca, ben bu yazı dizisinin ikinci yarısında yazmayı düşündüğüm bu yiyeceği öne aldım ve b..
Bir kaç defa yazdım "Anadolu'lu olmak" , bu yerkürenin en büyük hediyesi bize. Bir de burayı yönetmeye kalkanlar bu hediyenin farkında olsalar. Binlerce yıl boyunca iki eski toprağın, Asya ve A..
Dün adını çok andık, o zaman bugün sırada "mamzana" var.Anannem hayatta iken ondan bu "salatanın" adının nereden geldiğini öğrenememiştim. Anneme sorduğumda da bana hep "patlıcan salatasını" ..
Merhaba, Yeni yıla adımımızı o ya da bu biçimde attık ve 8 gününü de tükettik bile çoktan.Uzun yıllar boyunca gittiğim her kentten bir şeyler yazdım durdum defterlerime. Tabi hepsi yemek d..
BİR YÖRE / BİR ÜLKE MUTFAĞI 13. [YENİ YIL MÖNÜLERİ-5]Tamam, bizdeki yeni yıl kutlama geleneği "tamamen Amerikan" ve bunu da 20. yüzyılın başında Anadolu'da muazzam bir "dini faaliyet" içinde olan..
BİR YÖRE / BİR ÜLKE MUTFAĞI 13. [YENİ YIL MÖNÜLERİ-2]Madem birçok yeni yıl geleneği Almanya menşeyli, o zaman ilk tarifimizi de Almanya'dan verelim.Almanların kutlama yemekleri mönülerinin ba..
BİR YÖRE/BİR ÜLKE MUTFAĞI 3. [ AYDIN ]Dünkü yazımda söz etmiştim Ananem Aydınlıydı. Babası ve küçük ağabeyi Merkez Kahvehanesi’ni işletiyordu. Büyük ağabeyi Sami Bey ise çok küçük yaşlarda Ayd..
1964 İstanbul doğumlu, Ankara'da yaşayan İTÜ mezunu bir mimarım. 1991-1998 yılları arasında Mimarl..