Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '06

 
Kategori
Dostluk
 

Büyük buluşma nihayet gerçekleşti!

Büyük buluşma nihayet gerçekleşti!
 

İstanbul dışında olup da gelemeyen, İstanbul’da yaşayıp da gelmeyen ya da gelemeyenler! Milliyet Blog’un İstanbul şubesinin büyük buluşması nihayet gerçekleşti. Evet, blogçular, 24 Aralık Pazar günü Taksim anıtının önünde buluşup, tanışıp hasret giderdiler. Aylardır birbirlerini sadece yazıları ve sayfalarındaki düşük çözünürlüklü, belli belirsiz resimleriyle tanıyabilenler nihayet ete kemiğe bürünmüş halleriyle de gördüler.

Efendim, sarılındı, kucaklaşıldı, çiçekler değiş tokuş edildi. Meydanın ayazında ayaküstü bir saat on beş dakika beklenildi ve artık gelecek kimsenin kalmadığına karar verilince bir yerde oturup çay içmeye gidildi. Buluşmacılar masaya oturunca birbirlerini inanmaz gözlerle ama biraz daha daha yakından incelemeye başladı. Mesleklerden, ailelerden, ikâmet edilen yerlerden söz açıldı; birazcık özel yaşamlara girildi. E tabii kaçınılmaz olarak bol bol blog ve blogçular konuşuldu. Ferdi’nin tedavisindeki olumlu ilerlemeye sevinildi. Onun durumunda olup da sesini duyurma imkânı bulamayanlara üzülündü. (“üzülündü” lafı dilbilimsel açıdan pek kafama yatmadı ya, neyse!) Bu konuda devletin üstüne düşeni yapmadığından yakınıldı –ki, yüzde yüz haklıydılar-.

Çay içilen ortam kalabalığa yetersiz gelince daha geniş ve içkili bir mekana geçilmesine karar verildi. Orada sohbet biraz daha koyulaştı. Buluşmaya gelenlerin mesleki profili esas olarak müzisyenler, gazeteciler ve hukukçular olarak üç ana grupta toplanabilirdi. Buna bağlı olarak müzisyen arkadaşlar genellikle müzikten, hukukçular genellikle hukuk, tez konuları ve akademik yaşamdan, gazeteciler ise akıllarına esen her konudan sohbet başlığı açtılar. Sabetayizmden müziğe, edebiyattan anayasa hukukuna kadar geniş bir yelpazede her alana el atılıp kavramlar, kuramlar didik didik edildi. Prof. Yalçın Küçük’ün deli mi dahi mi olduğu bile tartışıldı ama bir sonuca varılamadı. Söz dönüp bloga gelince blogda aşırı ve gereğinden sık yazanlara sitemler yollandı. Blogla ilgili çeşitli tasarılar da ortaya atıldı galiba ama bu satırların yazarı onları şu anda pek hatırlamıyor!.

Bu buluşmaya katılmayı çok isteyen ama İstanbul dışında oldukları için gelemeyen Melda ve Pirmete’nin kulakları çınlatıldı. Kartvizitler, e-posta adresleri alındı verildi. Buluşmada gerçekten sıcak ve samimi bir ortam hakimdi. Bu yüzden olacak ki, zaman su gibi akıp geçti. Malum, ertesi gün Pazartesi’ydi. İşe gidenler olacaktı ve fazla geç kalınmaması gerekiyordu. Saat on civarında kalkıldı.

Evet, buluşmaya katılamayan sevgili blogcular; herhalde büyük randevuya kaç kişinin katıldığını merak ediyorsunuzdur en çok. Aslında açıklamayıp merakta bırakacaktım ama kıyamadım size, hadi söyleyeyim: Buluşmaya sadece üç kişi geldi. Sevgili Açelya Ülgenay, sevgili Seydi ve sevgili Celal Çelik!... Aslında Celal Çelik’in de katılma niyeti yoktu. Ama o saatlerde blog dışından arkadaşlarıyla zaten Taksim’deydi. Saat 18:00’e yaklaşınca o arkadaşlarından ayrılıp buluşmaya gelen blogcu arkadaşlarını görmek istedi. Niyeti meydanda ayaküstü merhabalaşıp oradan evine yollanmak ve televizyon karşısında geçirilecek birkaç saaten sonra kafayı vurup yatmaktı. Meydana varınca anıtın önünde iki kitap ve bir demet papatyayla tek başına beklemekte olan Seydi’yi tanımakta zorlanmadı. Selam verip kendini tanıttı. Dediğim gibi, niyeti hemen tüymekti ama Seydi’yi orada öyle yalnız bırakmaya elvermedi içi. “Biraz bekleyeyim birkaç kişi gelirse onlara da merhaba deyip giderim” diye düşündü. İkisi meydanda bir saat kadar beklediler. Derken çok zarif ve güzel bir hanımefendi de gelip birkaç metre ötelerinde beklemeye başladı. Buluşmaya gelenlerden biri olduğunu tahmin ettiler ama sormaya da çekindiler. Ama sonuçta blogcu kanı çekti herhalde ki, birbirlerini beklediklerini anlayıp merhabalaştılar. Açelya hanımdı bekleyen...

Papatya demeti grubun tek hanım üyesi Açelya’ya verildi tabiatıyla. Açelya papatyaları çok sevdiğini söyledi ve buna da sevinildi hep beraber. Meydanda on beş dakika daha beklenip artık kimsenin gelmeyeceğinden emin olununca yukarıda anlattığım yerlere gidildi. Celal Çelik katılımın azlığını organizasyon bozukluğuna bağlayıp bundan yakındı. Ötekiler bu tespite sessiz kaldılar nedense!

Sonuçta İstanbul’da oturan blogcuların ilk buluşma toplantısına üç kişi katıldı. Ama yine de kendilerini çok kalabalık hissettiler.

 
Toplam blog
: 431
: 3853
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Anahtar kelimeler: Antep, İstanbul, Haziran, İkizler, Beşiktaş, MÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik. ..